X

Ministrul Sanatatii: 3 Anunturi de Ultim Moment ale lui Alexandru Rafila pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii transmite in mod oficial 3 anunturi de ultim moment pentru milioane de romani din tara, Alexandru Rafila dorind sa le vorbeasca oamenilor despre ceea ce ar trebui sa stie in legtura cu situatia epidemiologica din tara, el afirmand ca inca nu exista o epidemie de gripa.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre pachetele de analize preventive care sunt disponibile pentru romani, iar asta pentru ca au fost inclusele unele afectiuni noi care pot fi depistate, mai mult decat atat, Alexandru Rafila, vorbind si despre investitiile importante facute in spitalele din tara.

“Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe DOAR dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu.

Pentru părinți: Evitați trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului. Reamintim: Virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice. Optați pentru tratament simptomatic și asigurați-vă că pacienții sunt bine hidratați. Împreună putem asigura sănătatea comunității!

Avem mai multe vești bune pentru pacienți. Există pachete de analize preventive. Ne dorim, prin acest program, să putem depista precoce diverse afecțiuni, într-o fază incipientă, când sunt ușor de tratat, astfel încât să prevenim agravarea lor. Am introdus, de curând, pentru boala cronică de rinichi, o afecțiune care poate să afecteze mai ales persoanele de peste 50 de ani, două analize care pot să detecteze instalarea acestei afecțiuni.

Avem mai multe vești bune pentru pacienții români. Anul trecut, am început cele mai mari investiții din domeniul sanitar, anume 11 miliarde de lei. Avem 3.500 de contracte deja semnate. În decursul a 2-3 ani o să vedem primele spitale noi în România, după Revoluție. În acest an, vom pune la punct o metodologie și niște echipe care să constate calitatea serviciilor medicale.

Am văzut ce s-a întâmplat anul trecut, mi se par niște situații intolerabile. În cursul acestui an, vom pune la punct acest mecanism care nu vreau să fie birocratic. Trebuie să fie profesionist și să vină în slujba pacienților. Sprijinim revendicările salariale din domeniul sănătății, dar, pe de altă parte, și personalul medical trebuie să-și facă datoria și să ofere servicii apropiate de calitatea pe care o așteaptă cetățenii.”

This post was last modified on ian. 6, 2024, 1:32 PM 13:32

Disqus Comments Loading...