Aderarea Romaniei la Schengen pe Cale Terestra, Anunt de ULTIMA ORA

Aderarea Romaniei Schengen Cale Terestra Anunt ULTIMA ORA

Aderarea Romaniei la Schengen pe cale terestra este in centrul unui nou anunt foarte important, care vine direct de la Guvernul Romaniei, prin ministrul de interne Catalin Predoiu, iar asta deoarece el vorbeste in mod oficial despre sansele ca tara noastra sa intre si cu granitele terestre in sistem in cursul anului 2024.

Aderarea Romaniei la Schengen si cu granitele terestre pare destul de improbabila in prima parte a anului 2024, mai ales ca abia pe calea aerului si a marii vor fi ridicate controalele, Catalin Predoiu afirmand ca nu poate oferi informatii clare cu privire la posibila ridicare a controalelor terestre, dar s-ar ridica oricum doar teoretic.

Aderarea Romaniei la Schengen cu ridicarea controalelor la granitele terestre n-ar avea vreun efect fizic, atat timp cat Ungaria, Austria, Germania, si alte tari, au controale la granitele lor, deci nu s-ar schimba mai nimic, asa ca asteptarea pana la final de 2024 pentru a face acest pas, n-ar trebui sa fie o problema prea mare pentru Romania.

“Însă, trebuie să spun că ăsta e adevărul istoric până la urmă, ministrul Karner a fost foarte ferm atunci, a spus: nu, nu am mandat și în acest an nu vom avea mandat pentru frontiera terestră. Eu nu mă hazardez să avansez o dată, nu mă hazardez să avansez un rezultat nici pentru rezultatul ăsta realizat în urmă cu câteva zile.

Niciodată, din august și până astăzi, nu o să găsiți o declarație în care eu spun atunci se va întâmpla sau în altă dată, sau se va întâmpla sigur și mai departe. Pentru că nu e genul de dosar care ține strict de ce poți tu să faci sau chiar mai mult, de ce poți să faci în colaborare cu una dintre țări ?