Ministerul Apărării a publicat 2 foarte importante anunțuri oficiale de ultimă oră pentru toți românii din întreaga țară, iar asta pentru că vrea să aducă în atenția oamenilor ceea ce ar trebui să știe cu privire la finalizarea misiunii companiei cu dublă angajare SRF KFOR, cu toate detaliile oferite mai jos.
Ministerul Apărării vorbeste deasemenea si despre prezenta Fortelor Navale Române pentru a menține sigure manifestațiile pentru Serbarea Bobotezei, care a avut loc la Constanța în cursul zilelor trecute, toate detaliile despre aceste intervenții fiind disponibile mai jos pentru cei interesati de ele.
“„Misiune îndeplinită!” pentru Compania cu dublă angajare SRF KFOR! În data de 4 ianuarie, la sediul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal, a avut loc ceremonia militară și religioasă prilejuită de repatrierea din teatrul de operații Kosovo a Companiei cu dublă angajare SRF KFOR. Compania cu dublă angajare SRF KFOR, constituită din militari aparținând Batalionului 21 Vânători de Munte.
Companiei 206 Cercetare a Brigăzii 2 Vânători de Munte, Batalionului 200 Sprijin al Diviziei 2 Infanterie „Getica” și Grupului 2 EOD al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, sub comanda batalionului multinațional KFOR, a îndeplinit un spectru larg de misiuni în scopul menținerii unui climat sigur și stabil, pentru o perioadă de aproximativ trei luni.
Forțele Navale Române au participat sâmbătă, 6 ianuarie, la Constanța, la activitățile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului. Marinarii militari, alături de Muzica Militară a Forțelor Navale, au fost prezenți în fața Catedralei „Sfinții Petru și Pavel” și au făcut parte din Garda de Onoare constituită pentru parcurgerea traseului dintre catedrală.
Si Portul Turistic „Tomis”, împreună cu soborul de preoți, carele cu apă și credincioșii participanți la procesiunea religioasă. La slujba de sfințire a apelor, Centrul de Scafandri a participat cu scafandri de asigurare, înotători profesioniști și bărci de tip „Bombard” cu scafandri la bord, care au luat parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul Tomisului.
Totodată, un echipaj de prim ajutor a fost prezent la activitate, pentru a asigura măsurile de prevenire și gestionare a eventualelor situații de urgență. La slujba de Bobotează, alături de reprezentanții Forțelor Navale Române, au mai fost prezente și cadre militare ale celorlalte categorii de forțe din Armata României și reprezentanți ai autorităților publice locale din garnizoana Constanța, precum și ai altor organizații nonguvernamentale.”
This post was last modified on ian. 7, 2024, 11:51 AM 11:51