X

Austria: Nou Anunt de ULTIMA ORA dat de Gerhard Karner privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria transmite prin Gerhard Karner un nou si foarte important anunt cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, totul la doar putin peste o saptamana din momentul in care guvernul lui Karl Nehammer a fost de acord sa permita ridicarea controalelor la granitele aeriene si maritime, oferindu-se acum si explicatii pentru felul in care a fost luata aceasta decizie majora.

Austria spune ca in 2023 a avut doar 130 de migranti care au ajuns pe aeroporturile sale si au cerut azil, fata de 53.000 care au ajuns la granitele terestre si au cerut acelasi lucru, astfel ca de aici vine usurinta cu care a fost acceptata aderarea Romaniei la Schengen pentru traficul aerian si maritim, Bulgaria fiind acceptata deasemenea.

Austria ne readuce aminte, prin Gerhard Karner, faptul ca 11 tari din Schengen au controale la granitele proprii, afectand 70% dintre cetatenii spatiului, dar cu toate acestea Air Schengen pentru Romania si Bulgaria e doar un prim pas, fiind conditionate ambele tari de primirea azilantilor din Afganistan si Siria, daca ei nu au acceptate cereri de azil de catre Viena.

“Cert este ca din ianuarie până în octombrie am avut 53.000 de cereri de azil și dintre acestea, doar puțin peste 130 au venit prin aeroporturi. Așa că sunt pregătit pentru schimbări. Numai protecția funcțională a frontierelor externe poate asigura funcționarea Schengen. Schengen înseamnă libertatea de a călători în Uniunea Europeană.

În prezent, avem controale la frontierele interne în unsprezece țări, care afectează 70 la sută din populația UE. Asta înseamnă că nu funcționează acum. De asemenea, este clar: „Air Schengen” este legat de îndeplinirea unor condiții, cum ar fi funcționarea protecției la frontierele externe și acceptarea solicitanților de azil din Afganistan și Siria.”

This post was last modified on ian. 14, 2024, 12:55 PM 12:55

Disqus Comments Loading...