X

Joe Biden Avertizeaza Congresul SUA cu Privire la Razboiul Ucrainei cu Rusia

Joe Biden, presedintele SUA, a emis un avertisment extrem de serios pentru Congresu SUA cu privire la razboiul Ucrainei cu Rusia, iar asta pentru ca liderul de la Casa Alba le cere republicanilor sa aprobe noul buget care include si ajutorul militar pentru ucrainieni, in momentul de fata acesta fiind complet blocat.

Joe Biden vorbeste despre gravitatea situatiei in care se afla in momentul de fata Ucraina din cauza faptului ca nu beneficiaza de ajutorul militar de care are nevoie, iar asta in conditiile in care Rusia ataca neincetat, Congresul fiind totusi aproape de a-i indeplini cererile presedintelui.

“Președintele american Joe Biden a declarat pe 13 ianuarie că republicanii vor avea „foarte grozave de plătit” dacă nu vor ajuta la trecerea ajutorului militar pentru Ucraina.

Republicanii din Senatul SUA au blocat un proiect de lege de finanțare care includea ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina pe 6 decembrie, insistând că orice ajutor militar suplimentar trebuie să includă schimbări la granițele interne. Biden a declarat pe 13 ianuarie că este „pregătit să facă modificări semnificative la graniță”.

Congresul SUA ajunge la un consens de finanțare. Parlamentarii americani au ajuns la un acord privind un pachet de finanțare în două tranșe pentru a menține finanțarea guvernului federal până în martie, a informat CNN pe 13 ianuarie.

Bugetul include 1,59 trilioane de dolari pentru anul fiscal 2024, cu 886 de miliarde de dolari pentru cheltuielile de apărare. Alocările specifice pentru Ucraina, Israel și Taiwan nu au fost încă dezvăluite.”

This post was last modified on ian. 14, 2024, 1:02 PM 13:02

Disqus Comments Loading...