X

Belgia: Important Anunt de ULTIMA ORA privind Aderarea Romaniei la Schengen Fara Restrictii

Belgia a preluat la inceputul acestui an presidintia Consiliului Uniunii Europene, iar direct de la Bruxelles vine un mesaj extrem de important privind aderarea Romaniei la Schengen fara restrictii, prin intermediul ambasadorului belgian in tara noastra, John Cornet d’Elzius, acesta afirmand ca Bucurestiul se bucura de toata sustinerea tarii sale in acest moment.

Belgia spune ca va incerca sa aduca mai aproape aderarea Romaniei la Schengen inclusiv pentru traficul terestru, principala problema cu care se confrunta in momentul de fata tara noastra, dupa ce Austria a anuntat ca nu isi va da acordul pentru ridicarea restrictiilor din acest punct de vedere, starnind foarte multa ingrijorare la Bucuresti, dar si in alte capitale din UE.

Belgia a fost dintotdeauna o sustinatoare puternica a aderarii Romaniei la Schengen, ceva ce nu este vreo surpriza majora pentru cineva, dar chiar si cu ajutorul de la Bruxelles, previziunile privind ridicarea controalelor la granitele terestre pentru tara noastra sunt destul de sumbre in momentul de fata, deci nu se stie daca se va intampla acest lucru din 2025, asa cum ne dorim.

“Belgia sprijină aderarea integrală a României și Bulgariei la spațiul Schengen. Premierul nostru a declarat într-un interviu recent că graniţele externe ale Europei includ România şi Bulgaria, iar preşedinţia noastră va încerca să aducă aceste poziţii mai aproape. afirma ambasadorul Belgiei in Romania, John Cornet d’Elzius.

Îmi exprim speranța că România își va putea spori curând contribuția ca stat membru Schengen inclusiv prin aderarea cu frontierele terestre, un prim pas pozitiv fiind decizia de aplicare a acquis-ului Schengen în România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie a acestui an. afirma Klaus Iohannis.”

This post was last modified on ian. 26, 2024, 12:52 PM 12:52

Disqus Comments Loading...