X

Depresia severă poate fi acum tratată prin Stimulare Cerebrală

Depresia severă ar putea fi în curând tratată eficient prin stimularea cerebrală, conform unui studiu recent publicat în revista Nature Medicine și realizat de cercetători de la Universitatea din Nottingham, Regatul Unit.

Cercetătorii au utilizat stimularea magnetică transcraniană (TMS) în cadrul unui trial clinic semnificativ, tratând 255 de persoane care sufereau de depresie rezistentă la tratament. Studiul a inclus un total de 20 de sesiuni de TMS pentru fiecare pacient.

Rezultatele studiului indică “îmbunătățiri substanțiale” în calitatea vieții și simptomele pacienților, care au persistat cel puțin șase luni după terapie, conform raportării de către Fox News.

Tratamentul s-a dovedit eficient pentru mai mult de două treimi din subiecți, o treime dintre aceștia raportând o reducere de 50% a simptomelor. Pentru unul din cinci pacienți, depresia nu a revenit.

Richard Morriss, profesor de psihiatrie la Universitatea din Nottingham și conducătorul cercetării, a menționat că locul stimulării magnetice a fost personalizat pentru fiecare pacient pe baza scanării lor prin rezonanță magnetică (MRI).

Morriss a raportat că 92% dintre participanții la studiu au finalizat întregul curs de terapie, prezentând doar “efecte secundare minore” care au durat mai puțin de o zi.

Deși tratamentul ghidat de MRI costă cu aproximativ 25% mai mult decât tratamentele TMS tradiționale, Morris a afirmat că beneficiile sunt de durată mai lungă, “deci poate că persoana are nevoie doar de unul sau cel mult două cursuri de tratament pe an.”

“Deși aceste terapii pot fi scumpe și necesită timp, beneficiile pentru persoanele care au suferit ani de zile sunt remarcabile”, a declarat el.

În 2023, 29% dintre americani au declarat că au primit un diagnostic de depresie la un moment dat în viața lor, iar 17,8% au indicat că încă se confruntă cu această condiție.

This post was last modified on ian. 26, 2024, 1:13 PM 13:13

Disqus Comments Loading...