Armata Romana aduce in atentia noastra o serie de anunturi foarte importante cu privire la actiunile de ultima ora pe care Fortele Terestre Romane le-au derulat in tara noastra, prima informare fiind despre exercitiul multinational “Volpe Bianca 2024”, la care au participat militarii Batalionului 30 Vanatori de Munte.
Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos si despre exercitiile pe care le vor face militarii Batalionului 22 Vanatori de Munte “Ciresoaia”, insa si despre ceremonia de predare-primire a comenzii de la baza Camp Butmir din Sarajevo, acolo unde se afla un contingent de militari romani la ora actuala.
“Finalul exercițiului multinațional „VOLPE BIANCA 2024” După două săptămâni de instrucție și exerciții desfășurate în Alpii italieni, plutonul de vânători de munte al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, din Câmpulung Muscel, a luat parte și la secvența de instruire din cadrul zilei distinșilor vizitatori (DVDay), care s-a desfășurat la finalul exercițiului multinațional „VOLPE BIANCA 2024”.
În semn de apreciere a parteneriatului dinte trupele de munte aparținând celor două țări NATO, militarii români și italieni au făcut schimb de plachete și însemne heraldice, consolidând astfel spiritul de corp pentru care trupele alpine sunt renumite. Cea mai bună grupă de Vânători de Munte. În perioada 25 – 26 ianuarie, militarii Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, din Sfântu Gheorghe, au desfăşurat, în Tabăra de instrucție Diham din Munții Bucegi, competiția „Cea mai bună grupă” – etapa pe unitate.
Această competiție are scopul de a crește coeziunea în rândul militarilor şi de a dezvolta spiritul de camaraderie. Pe parcursul celor două zile de întreceri, vânătorii de munte şi-au demonstrat abilitățile la instrucția sanitară, orientare topografică, instrucţia tragerii cu armamentul din dotare, instrucţia tactică, educaţia fizică militară şi instrucţia alpină.
La finalul întrecerii, locțiitorul comandantului batalionului, locotenent-colonelul Ciprian Onuț, a oferit diplome de merit câștigătorilor şi a felicitat toţi militarii pentru efortul depus şi pentru implicarea exemplară de care au dat dovadă pe timpul competiției. „Vivere militare est”. La ceas festiv, de Ziua Unirii Principatelor Române, în Baza Camp Butmir din Sarajevo, s-a desfășurat o ceremonie militară pentru predarea-primirea comenzii.
Misiunii și responsabilităților între Elementul Național de Sprijin rotațiile a II-a și a III-a. Momentul solemn a fost condus de reprezentantul Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”, colonelul Daniel Cosac. Alături de personalul celor două detașamente, la activitate au participat generalul de brigadă Ovidiu Lungu, șeful de stat major al EUFOR, comandorul Răzvan Brătulescu, șeful de stat major al Comandamentului Logistic Întrunit, precum și colegi români și străini, militari și personal civil colaborator din Camp Butmir.”