Aderarea Romaniei la Schengen: Sustinere de ULTIMA ORA pentru Aderarea fara Controale la Granitele Terestre

Aderarea Romaniei Schengen Sustinere ULTIMA ORA Aderarea fara Controale Granitele Terestre

Aderarea Romaniei la Schengen se bucura de o noua sustinere de ultima ora in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o noua declaratie foarte importanta legata de accederea tarii noastre in spatiul fara controale la granitele interne, doar ca nu numai pentru traficul aerian, ci si pentru cel terestru, asa cum isi doresc milioane de oameni din tara si Europa.

Aderarea Romaniei la Schengen este sustinuta puternic de catre Slovacia, ministrul de externe ale tarii, Juraj Blanar, declarand acest lucru in cadrul unei intrevederi pe care a avut-o la Bucuresti cu omologul sau roman, Luminita Odobescu, iar sustinerea Slovaciei inseamna un vot sigur impotriva veto-ului pe care Austria refiza sa il ridice in continuare.

Aderarea Romaniei la Schengen este o prioritate pentru Guvernul Romaniei, asa cum Stie deja foarte multa lume, fiind extrem de important ca sustinerea statelor din Uniunea Europeana sa ramana ferma pentru noi in continuare, in asa fel incat sa nu ramanem fara voturile din Consiliile JAI care ne pot oferi sustinerea pentru eliminarea controalelor la granitele terestre din 2025.

“Slovacia sprijină pe deplin aderarea României la spațiul Schengen și la OCDE. Acest lucru a declarat ministrul de externe slovac Juraj Blanár după discuții cu omologul său român Luminița Odobescu la București. România a îndeplinit toate criteriile pe care și Slovacia trebuia să le îndeplinească la acea vreme.

Prin urmare, potrivit lui Blanár, nu există niciun motiv pentru care țara să nu fie inclusă în spațiul Schengen. În consecință, diplomatul șef slovac a fost încântat că din 31 martie vor fi întrerupte controalele la frontieră pentru traficul maritim și aerian între statele Schengen și România și Bulgaria.”