X

Rusia Sufera din Cauza Sanctiunilor, ce Probleme Critice Inregistreaza Tara

Rusia incepe sa sufere foarte serios din causa sanctiunilor care au fost impuse de catre Uniunea Europeana in ultimii an de zile, de cand a izbucnit razboiul din Ucraina, iar conform celor mai recente informatii, numarul incidentelor aviatice in cadrul tarii a crescut exponential in anul 2023.

Rusia a inregistrat de 2 ori mai multe incidente aviatice in 2023 decat in 202, sau 2019, totul dupa ce achizitionarea de piese de schimb pentru avioanele aflate in folosite a devenit aproape imposibila din cauza sanctiunilor impuse de catre Uniunea Europeana si SUA.

“Incidentele de siguranță aeriană în Rusia devin din ce în ce mai frecvente. În 2023, Federația Rusă a avut statistic 9,9 incidente de siguranță a aviației pentru fiecare 100.000 de plecări de avioane. Sunt de două ori mai multe decât în 2022 și 2019.

Aceasta a fost concluzia la care au ajuns analiștii de la The Wall Street Journal după ce au studiat datele de la Cirium, o companie care colectează informații despre călătoriile aeriene. Sancțiunile occidentale au afectat capacitatea Rusiei de a cumpăra piese de schimb pentru avioane, de a face actualizări de software și de a întreține avioanele, spun jurnaliștii.

Deși majoritatea incidentelor s-au desfășurat fără răni grave sau catastrofe, defecțiunile mecanice ale avioanelor din Rusia reprezintă un risc grav pentru siguranța pasagerilor și cresc volumul de muncă al piloților.”

This post was last modified on feb. 5, 2024, 9:48 PM 21:48

Disqus Comments Loading...