X

Austria Pune in Aplicare Masurile Dure ale lui Karl Nehammer, dupa Complicarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria incepe sa puna in aplicare masurile dure pe care Karl Nehammer le dorea, dupa ce a decis sa complice si mai mult aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca Gerhard Karner face un tur al tarii, pentru a convinge landurile federale sa le ofere persoanelor care obtin azil, beneficii “in natura” pe carduri cu bani, in loc de bani lichizi.

Austria a avut mult timp in discutie aceste masuri, insa Karl Nehammer incepe sa le impuna in plin an electoral, sperand cu siguranta sa obtina mai multe voturi la alegerile care vor urma in cursul lunilor urmatoare, complicarea aderarii Romaniei la Schengen fiind intr-o buna masura legata de aceste planuri impotriva migrantilor.

Austria incearca sa reduca si mai mult numarul de persoane care cer azil, iar inlocuirea beneficiilor in bani cu beneficii in natura are menirea de a face tara mai putin atractiva si de a reduce presiunea pusa pe Spatiul Schengen, dar pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de timp, deoarece procesul in sine este greu de implementat in toata tara.

“În prezent, districtele federale au trecut deja la beneficii 100% în natură. Face diferența dacă am un sfertur mare sau multe sferturi mici. Trebuie găsită o soluție practică. Și trebuie doar să te gândești cum să faci asta cel mai bine. Cardul de beneficii în natură pare să aibă sens pentru a preveni abuzul de azil.

Nu am auzit încă un „nu categoric” de la nimeni. Dacă plățile în numerar ar fi restricționate, ar exista și mai puține oportunități de a transfera sprijinul statului în țările de origine respective. Deoarece numai beneficiile în natură sunt distribuite în asistența federală, va rămâne la latitudinea statelor să decidă cum să se ocupe de orice sistem de carduri.”

This post was last modified on feb. 6, 2024, 9:40 PM 21:40

Disqus Comments Loading...