X

VIPERIN – Cercetătorii au descoperit recent o cale de apărare imunitară naturală în lupta împotriva COVID-19

Photo: Journal of Proteome Research (2024)

Recent, o echipă internațională de oameni de știință specializați în cercetarea COVID-19 a descoperit o parte ascunsă a sistemului imunitar uman, care generează agenți antivirali. Descoperirea, publicată în Journal of Proteome Research, va facilita dezvoltarea de noi teste pentru infecția virală activă generală și noi modalități de creare a medicamentelor antivirale care să depășească spectrul COVID-19.

Directorul ANPC,Profesor Nicholson, a declarat că au fost detectate 10 noi compuși produși de corp ca răspuns la virusul SARS Cov-2. Descoperirea Căii Extinse VIPERIN (X-VIP) a extins semnificativ cunoștințele despre calea antivirală VIPERIN, parte a sistemului imunitar inerent care reacționează la majoritatea infecțiilor virale.

VIPERIN, ceea ce înseamnă proteină inhibitoare a virusurilor, asociată reticulului endoplasmic, inducibilă de interferon, este o proteină multifuncțională, inducibilă de interferon, care reglează replicarea virusurilor

. Când virusul atacă corpul, el declanșează un răspuns de interferon, iar VIPERIN este considerată a suprima replicarea virusului.

Profesorul Wist a menționat că compușii au fost detectați atât în urină cât și în plasmă, și că ar putea fi dezvoltat de asemenea un test de urină simplu, neinvaziv, pentru detectarea rapidă.

“De fapt, am demonstrat deja  principiul de bază că am putea desfășura un test rapid de urină pentru diagnosticarea infecțiilor virale active, ceea ce ar putea avea o semnificație medicală considerabilă,” a spus el.

Dr. Samuele Sala, liderului acestui studiu, a spus că dovezi genetice sugerează că procesele sunt antice.

Se pare că natura a creat un mecanism de combatere a virusurilor cu miliarde de ani înainte de existența umanilor,” Dr. Samuele Sala

This post was last modified on feb. 6, 2024, 2:53 PM 14:53

Disqus Comments Loading...