X

Studiu nou ce oferă o perspectivă mai exactă asupra numărului real de decese COVID-19

Universitatea Boston School of Public Health (BUSPH) și Universitatea din Pennsylvania (UPenn) au realizat un nou studiu care dezvăluie date concrete ce arată că multe dintre decesele excesive atribuite cauzelor naturale sunt, de fapt, decese COVID-19 necunoscute. Cercetarea compară decesele raportate cauzate de COVID-19 cu decesele excesive datorate cauzelor naturale non-COVID, cum ar fi bolile și afecțiunile cronice, și constată că creșterile deceselor excesive non-COVID au avut loc în același timp sau în luna precedentă creșterilor deceselor raportate de COVID-19 în majoritatea județelor din SUA.

Concentrându-se pe decesele excesive prin cauze naturale, în loc de estimările deceselor excesive din toate cauzele, studiul oferă o înțelegere mai precisă a numărului real de decese atribuibile COVID-19, eliminând cauzele externe de mortalitate, cum ar fi rănirile intenționate sau neintenționate, pentru care COVID-19 nu ar fi un factor contributiv.

Această abordare evidențiază importanța recunoașterii deceselor COVID-19 necunoscute în înțelegerea completă a impactului pandemiei și subliniază necesitatea unor metode mai precise de raportare și analiză a datelor pentru a reflecta mai realistic impactul COVID-19 asupra sănătății oamenilor.

Descoperirile noastre arată că multe decese cauzate de COVID-19 au rămas nenumărate în timpul pandemiei. În mod surprinzător, aceste scăderi au persistat cu mult dincolo de faza inițială a pandemiei

”, spune autorul corespondent al studiului, dr. Andrew Stokes, profesor asociat de sănătate globală la BUSPH.

„Am observat vârfuri ale deceselor în exces non-COVID-19 în aceeași lună sau în luna anterioară cu decesele cauzate de COVID-19, un model în concordanță cu acestea fiind decese nerecunoscute cauzate de COVID-19, care au fost ratate din cauza nivelului scăzut de conștientizare a comunității și a lipsei de COVID-19. testare.”

Variația geografică a calității raportării cauzelor decesului nu numai că a afectat negativ răspunsul la pandemie în zonele în care decesele cauzate de COVID-19 au fost subraportate, dar a redus și acuratețea datelor și modelării noastre naționale de supraveghere”, spune coautorul studiului Katherine Hempstead, senior. consilier pentru politici la Fundația Robert Wood Johnson „Standardizarea și îmbunătățirea anchetei și certificării deceselor ar trebui să fie o prioritate de sănătate publică”.

Cu aceste date noi cercetătorii vor încuraja analizele viitoare folosind date de spitalizare și alte date locale pentru a continua să analizeze decesele nenumărate cauzate de COVID-19 din cauza naturală, precum și decesele de altă natură.

Sursă informații: Boston University

This post was last modified on feb. 7, 2024, 1:09 PM 13:09

Disqus Comments Loading...