Aderarea Romaniei la Schengen: Cererea Importanta de la Bucuresti si Vestile Proaste pentru Romani

Aderarea Romaniei Schengen Cererea Importanta Bucuresti Vestile Proaste Romani

Aderarea Romaniei la Schengen ramane unul dintre subiectele importante la nivel european, existand in continuare discutii cu Austria pentru ridicarea veto-ului impus de catre Karl Nehammer impotriva noastra, insa de la Bucuresti, prin Klaus Iohannis, a venit in Parlamentul European o noua cerere de ridicare a controalelor la granitele terestre, ceea ce isi doreste toata lumea in momentul de fata, dar ce pare imposibil.

Aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre ar confirma succesul eforturilor depuse de catre tara noastra de-a lungul anilor pentru a contribui la protejarea granitelor externe ale Uniunii Europene, insa desigur ca Austria vede lucrurile diferit, iar indeplinirea cererilor noastre ar putea avea loc abia in cursul anului 2025.

Un posibil vot pentru aderarea Romaniei la Schengen in mod complet ar putea avea loc intr-un consiliu JAI la final de an, vicepresedintele Comisiei Europene afirmand ca vor exista discutii si negocieri pentru ca aderarea sa aiba loc la inceputul anului viitor, insa nimeni nu poate garanta acest lucru, din pacate, asa ca asteptarea va continua pana la inceputul anului viitor.

“Uniunea Europeană rămâne, prin excelenţă, un spaţiu al liberei circulaţii. Ridicarea, în martie, a controalelor la frontierele aeriene şi maritime trebuie urmată, în mod firesc, în cel mai scurt timp, de eliminarea controalelor de la frontierele terestre. Doar astfel vom avea reflectarea corectă şi concretă a contribuţiei pe care România o aduce la consolidarea securităţii întregii Uniuni. declara Klaus Iohannis.

Vom continua să susţinem discuţiile politice, pentru a ne asigura că decizia de ridicare a controalelor la frontierele terestre interne ale UE este luată de Consiliul Uniunii Europene până la sfârşitul acestui an. a afirmat Maroš Šefčovič, vicepresedintele Comisiei Europene.”