X

Ministerul Apararii: Informari Oficiale privind Militarii din Romania

Ministerul Apararii a decis sa publice o serie de informari foarte importante cu privire la militarii din Romania, iar asta pentru ca ne aduce in imediata atentie o serie de detalii cu privire la actiunile pe care le-au derulat in cadrul exercitiilor pe care le-au desfasurat in utlima perioada in diverse zone din Romania.

Ministerul Apararii explica mai jos multiplele actiuni la care au participat militarii romani in aceasta perioada, iar asta pentru ca vorbim despre multiple zone in care acestia au fost prezent si multiple tipuri de exercitii derulate pentru imbunatatirea capacitatii de lupta si interoperabilitate.

“,,În echipă, cu echipa, pentru echipă!” Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă” se instruiesc în tabăra Deluț din Munții Călimani. Taberele de instrucție pe timp de iarnă au ca scop pregătirea și specializarea militarilor privind tehnica deplasării pe schiuri, tehnici de supraviețuire în teren muntos, îmbunătățirea rezistenței fizice și psihice prin marșuri pe distanțe medii și lungi în teren greu accesibil și tehnici de luptă în teren muntos împădurit.

Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a executat exerciții de tip extracție prin troliere în vederea exersării procedurilor, tehnicilor și tacticilor de căutare- salvare și recuperare a persoanelor pe mare. Aceste antrenamente contribuie la consolidarea unor proceduri și deprinderi cu rol esențial în caz de evenimente aviatice sau calamități naturale.

Militarii Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” și-au testat deprinderile, în cadrul taberei de instrucție la munte-iarna, care s-a desfășurat în localitatea vrânceană Soveja și raioanele învecinate. Aceștia au executat mai multe tipuri de exerciții tactice, scopul acestora fiind perfecționarea deprinderilor, în vederea executării sarcinilor şi misiunilor specifice, creșterea rezistenţei la efort fizic şi psihic prelungit și întărirea coeziunii de grup.

Ceremonie de înmânare a armamentului pentru cei mai noi colegi din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” O nouă serie de soldați gradați profesioniști au început perioada instrucției de bază, în cazărmile Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung și Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Brașov.

La începerea perioadei de instrucție, în cadrul unei ceremonii de înmânare a armamentului, noilor soldați le-a fost prezentat Drapelul de Luptă al unității, obiectivele și țintele de îndeplinit pe timpul pregătirii de bază, iar la finalul acesteia, soldații au intrat în posesia armamentului individual.
După perioada de pregătire, soldații gradați profesioniști își vor continua activitatea la batalioanele pentru care au optat în perioada de înscriere.”

This post was last modified on feb. 9, 2024, 1:08 PM 13:08

Disqus Comments Loading...