X

Rusia Fortata sa Foloseasca Tancuri Vechi in Razboiul cu Ucraina

Rusia va continua sa trimita tancuri vechi pe frontul de lupta din Ucraina, iar asta pentru ca din cauza pierderilor mari din cei aproape 3 ani de lupta, armata rusa nu dispune de tehnica militara noua suficienta, pentru a trimite altceva in fata armelor ucrainienilor.

Rusia foloseste in continuare foarte multe tancuri de productie soviectica, veci de multe decenii, insa cu aproximativ 4.000 de unitati in depozite, are totusi capacitate de lupta foarte mare si poate pune probleme serioase armatei ucrainiene in momentul de fata.

“În mai puțin de doi ani de război în #Ucraina, #Rusia a pierdut peste 2.900 de tancuri de luptă principale – aproximativ toate tancurile pe care le avea „în mișcare” înainte de invazie. Însă stocurile rămase din epoca sovietică vor fi suficiente pentru mai bine de un an de lupte, chiar dacă producția actuală nu este luată în considerare, potrivit experților de la Institutul Internațional de Studii Strategice (IISS).

Moscova compensează cu cantitate calitatea scăzută a acțiunilor sale pe câmpul de luptă, potrivit raportului anual al institutului privind forțele armate mondiale, The Military Balance.

A aruncat mii de tancuri vechi din stocuri și depozite pe frontul ucrainean, trimițând uneori 90 de vehicule pe lună. În ciuda acestui ritm, Rusia este pregătită și capabilă să continue să arunce echipamente în cuptorul războiului. Rusia are acum 4.000 de tancuri în depozit și 1.750 de tancuri de luptă principale în armata activă, de la vechiul T-55 până la modernul T-80 și T-90.”

This post was last modified on feb. 13, 2024, 11:08 PM 23:08

Disqus Comments Loading...