X

Marcel Bolos Vorbeste despre Introducerea de Noi Taxe si Investitiile din Romania

Ministrul Finanțelor, Marcel Bolos, a declarat recent că nu sunt planificate noi măsuri fiscale pentru anul în curs, subliniind angajamentul ferm al ministerului față de dialogul constant cu comunitatea de afaceri. Într-o serie de întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri, inclusiv cu Consiliul Investitorilor Străini și delegația Camerei Franceze de Comerț și Industrie din România, Bolos a discutat despre prioritățile și planurile financiare ale guvernului, punctând pe lipsa perspectivei unor noi măsuri fiscale în 2024.

“Nu există perspectiva unor noi măsuri fiscale anul acesta,” a afirmat Bolos, adăugând că acest aspect este constant punctat în discuțiile cu mediul de afaceri. Întâlnirile săptămânale cu antreprenorii români sunt esențiale pentru a asigura relevanța și eficiența programelor guvernamentale.

Un subiect fierbinte discutat a fost Programul IMM Plus, care beneficiază de un buget impresionant de 12,4 miliarde lei, și posibilitățile de ajutor de stat personalizat pentru marii investitori. Ministrul a promis mai multe detalii în viitorul apropiat despre aceste inițiative.

Transparența și predictibilitatea rămân esențiale pentru comunitatea de afaceri, iar Ministrul Finanțelor recunoaște că sunt domenii în care guvernul poate îmbunătăți. “Au nevoie să știe cât mai din timp ce măsuri și politici fiscale are statul în vedere,” a spus Bolos, referindu-se la importanța acestor aspecte pentru deciziile de investiții și de business ale companiilor.

În spiritul dialogului și transparenței, din martie se vor pune bazele unor grupuri de lucru menite să prezinte perspectivele macroeconomice și fiscale ale României și să vină cu propuneri privind politicile guvernamentale. Acesta este un gest de respect minim pentru antreprenorii care susțin economia națională, a subliniat Bolos.

Un punct important de discuție a fost și noua schemă de ajutor de stat, cu un buget total de 2,25 miliarde lei (aproximativ 450 milioane euro), destinată finanțării nerambursabile pentru investiții cu impact major în economia românească. Scopul este de a aduce tehnologii avansate și produse inovative în țară, stimulând competitivitatea industriilor tradiționale și creând noi locuri de muncă.

Trecutul demonstrează că ajutoarele de stat acordate de Ministerul Finanțelor în perioada 2007–2023 au fost un instrument real de stimulare a economiei, generând peste 61.000 locuri de muncă prin 304 acorduri de finanțare în valoare de 6,7 miliarde euro.

Ministrul a încheiat prin a invita reprezentanții mediului de afaceri să consulte proiectul noii scheme de ajutor de stat și să contribuie cu feedback și sugestii, reiterând angajamentul guvernului de a lucra îndeaproape cu sectorul privat pentru a promova dezvoltarea și prosperitatea economică a României.

This post was last modified on feb. 14, 2024, 11:48 PM 23:48

Disqus Comments Loading...