X

Olanda: Mark Rutte ii da o LOVITURA Dura lui Karl Nehammer privind Aderarea Romaniei la Schengen

Olanda, una dintre tarile care in trecut s-a opus aderarii Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, are acum o cu totul alta viziune legata de felul in care ar trebui sa arate Spatiul Schengen, iar asta pentru ca Mark Rutte vrea sa fie secretar general al NATO, iar pentru a face asta, ii da o lovitura dura lui Karl Nehammer, in problema privind Schengen.

Olanda este gata sa sustina aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ca membri deplini, fara controale la vreo granita, Mark Rutte afirmand asta intr-o intalnire cu omologul sau, Nikolai Denkov, ceea ce contravine total dorintelor lui Karl Nehammer, dar se pare ca alianta dintre cei doi a cazut pe plan secund in momentul de fata, candidatura la sefia NATO fiind prioritara.

Olanda nu a mai fost impotriva aderarii Romaniei la Schengen din decembrie 2022, dar a fost impotriva Bulgariei, insa intre timp situatia politica este cu totul alta, iar Karl Nehammer a ramas singur in fata sustinerii de care beneficiaza romanii si bulgarii la ora actuala, dar chiar si cu ea, ramane de vazut in ce masura aderarea deplina se va produce.

“Sunt mândru de ceea ce a realizat Bulgaria și, în ochii noștri, sunteți deja membru cu drepturi depline al Schengen. Sunt optimist că granițele terestre ale Bulgariei vor fi incluse în zona Schengen până la sfârșitul acestui an. Dacă aș putea decide, Bulgaria ar fi acceptată imediat ca membru Schengen cu drepturi depline.

Deși circumstanțele politice actuale ridică provocări, rămân angajat să faciliteze integrarea deplină a Bulgariei în spațiul Schengen. Ma angajez să colabore cu alte țări, inclusiv cu România și Austria, pentru a accelera aderarea Bulgariei la Schengen, urmărind progrese în lunile următoare mijlocului lunii martie. a afirmat Mark Rutte.”

This post was last modified on feb. 15, 2024, 12:57 PM 12:57

Disqus Comments Loading...