X

Aderarea Romaniei la Schengen: Masurile Speciale Luate de Guvernul de la Bucuresti Inainte de 31 Martie

Aderarea Romaniei la Schengen este precedata de o serie de masuri speciale pe care Guvernul Romaniei le ia inainte de data de 31 martie, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de modificari care trebuie facute in unele aeroporturi pentru ca traficul din Schengen sa fie separat de cel din afara Schengen, asa cum se intampla si in alte aeroporturi din lume.

Aderarea Romaniei la Schengen va insemna ca pana la 70% din traficul aerian de pe aeroporturi se va desfasura pentru curse din interiorul Spatiului Schengen, insa unele aeroporturi vor transfera acest trafic pe terminale dedicate, iar in unele orase acestea sunt inca in constructie, dupa cum ne spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Aderarea Romaniei la Schengen va implica finalizarea acestor terminale in orasele in care ele sunt in constructie, dar in mod teoretic toate ar trebui sa fie fata inainte de data de 31 martie, cel putin conform ministrului PSD al Transporturilor, fiind facute investitii insemnate pentru realizarea acestor deziderate, ceva ce n-ar trebui sa surprinda prea mult.

“Sunt undeva la 98, 99%, sunt chestiunile de final, cele de finisaje. Da, la 31 martie, odată cu intrarea în Schengen aerian, acel nou terminal de la Timișoara va fi folosit pentru Schengen, iar vechiul terminal, cel pe care îl folosim acum, va fi folosit pentru cursele non-Schengen. celași lucru e valabil și la Iași.

Tot din 31 martie, pe noul terminal se va circula în Schengen și sunt și alte aeroporturi care se află în faza destul de înaintată, la fel ca cel de la Iași și de la Timișoara pentru finalizarea lucrărilor finanțate, de asemenea de Ministerul Transporturilor. Cele mai înaintate sunt aceste două cu terminalele, și anume Iași și Timișoara. afirma ministrul Sorin Grindeanu.”

This post was last modified on feb. 16, 2024, 12:44 PM 12:44

Disqus Comments Loading...