X

Romania: Promisiunea IMPORTANTA privind Problema Majora cu Aderarea la Schengen

Romania se confrunta cu o problema legata de aderarea la Schengen, iar in ciuda evidentului, primim in continuare promisiuni legate de faptul ca Karl Nehammer va fi convins anul acesta sa renunte la veto-ul sau, premierul Marcel Ciolacu afirmand ca este ferm convins ca tara noastra va adera la sistem in cursul acestui an, ceea ce pare imposibil.

Romania nu a reusit pana acum decat sa intre “cu un picior” in Schengen, iar aderarea deplina pare complet imposibila, avand in vedere ca nici macar nu se mai discuta in Consiliile JAI situatia noastra, astfel ca e greu de crezut ca lucrurile se vor schimb atat de radical pana la final de an, pentru ca aderarea completa a noastra la Schengen sa fie posibila.

Romania face eforturi in aceasta perioada pentru a obtine aderarea la Schengen cat mai rapid, dar chiar si cu ajutorul dat de tari precum Spania, Germania, Franta, Italia, etc, Austria ramane ferma pe pozitii si refuza sa renunte la veto-ul pe care il tine de peste 10 ani de zile, sansele ca asta sa se schimbe curand fiind foarte mici.

“Cu adevărat, de fiecare dată Partidul Social Democrat a reuşit să ducă România şi în Uniunea Europeană şi în NATO, mai nou, şi în spaţiul Schengen, chiar dacă numai cu piciorul drept, dar acest lucru se datorează şi prim-ministrului Pedro Sánchez şi cancelarului Olaf Scholz şi tuturor prietenilor europeni ai României.

Şi sunt ferm convins că anul acesta vom reuşi să fim membri ai spaţiului Schengen cu drepturi depline, mai exact şi terestru. Şi aş vrea prin dvs. să transmiteți mulțumirile mele primilor miniștri, cancelarului pentru efortul și pentru implicarea pe care au avut-o, alături și de Statele Unite ale Americii, pentru această reușită a României.”

This post was last modified on feb. 21, 2024, 9:36 PM 21:36

Disqus Comments Loading...