Ministrul Educatiei anunta un parteneriat foart eimportant cu FRF pentru fotbalul din Romania, iar asta deoarece Ligia Deca ne aduce in atentie o colaborare in baza careia vor fi infiintate noi clase de fotbal pentru fete in unele dintre liceele din Romania, continuand un parteneriat mai vechi dintre institutii.
Ministrul Educatiei si FRF detaliaza mai jos ceea ce presupune acest parteneriat foarte important, el ajutand fetele din Romania sa invete sa joace fotbal si sa participe la competitii nationale, sau eventual internationale, care sa le ajute sa-si dezvolte abilitatile in cel mai popular sport de pe planeta acum.
“Începând cu anul școlar 2024-2025, înființăm cinci noi clase de fotbal pentru fete în Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara – un pas important spre dezvoltarea noii generații de sportive care optează pentru fotbal ca sport principal! Astfel, creăm premisele transformării liceelor cu program sportiv din aceste orașe în adevărate centre de pregătire și performanță ale fotbalului feminin românesc.
Federația Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialiști cu expertiză, inclusiv de nivel internațional, precum și cu mijloace materiale.
Istoricul colaborării dintre Ministerul Educației și Federația Română de Fotbal cuprinde competiții de fotbal școlare la nivel național precum Olimpiadele Naționale ale Sportului Școlar Cupa Tymbark și Cupa ISF.Care aduc în teren în fiecare an aproximativ 220.000 de copii și tineri. Prin înființarea celor 5 clase, care vor deveni centre de excelență, angajamentul comun capătă o nouă dimensiune, aceea a carierei duale, elevele înscrise având posibilitatea să-și dezvolte competențele tehnice în fotbal, în paralel cu parcursul educațional.
Printr-un astfel de parteneriat, combatem abandonul școlar, menținem tinerele sportive în sistemul educațional prin oferirea unor oportunități de viitor în sport, atât ca jucătoare, dar și în domenii conexe fotbalului (ex. arbitraj) și sprijinim cariera sportivelor prin înființarea acestor centre în proximitatea cluburilor de fotbal feminin deja existente, unde sportivele își vor putea continua cariera după încheierea junioratului.
Unul dintre obiectivele strategice asumate de FRF în Strategia de Dezvoltare a Fotbalului Feminin (2021-2026) îl reprezintă creșterea participării în fotbalul feminin, precum și asigurarea unui context propice dezvoltării permanente a acestuia prin reforme normative, proiecte și parteneriate menite să furnizeze formare specifică și să parcurgă etapele necesare performanței.”
This post was last modified on feb. 22, 2024, 11:01 AM 11:01