Ministrul Educatiei vorbeste despre o viziune foarte importanta pe care o are pentru scolile din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca a decis sa vorbeasca in mod oficial la reuniunea informata a ministrilor educatiei din Europa despre ceea ce trebuie sa se intample din punct de vedere al mobilitatii.
Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este importanta mobilitatea pentru sistemele de invatamant din toata europa, dar si ce angajament serios este ea pentru toti romanii, Ligia Deca transmitand deasemenea un mesaj important de martisor pentru elevii, profesorii si parintii din toata Romania.
“Astăzi am prezentat viziunea României privind viitorul mobilităților educaționale în cadrul Reuniunii informale a miniștrilor educației. Printre altele, intervenția mea a vizat faptul că mobilitatea reprezintă o parte esențială a experienței de învățare, care promovează toleranța, adaptabilitatea și multilingvismul, având totodată un impact pozitiv asupra angajabilității.
Cu această ocazie am evidențiat importanța imersiunii sociale în altă cultură și în alt sistem de învățământ superior. Mobilitatea trebuie să dureze suficient timp pentru a avea o valoare adăugată, care nu poate fi atinsă în doar câteva zile. Totodată, am amintit momentul 2011, când, la nivelul Uniunii Europene, a fost stabilită ținta de 20% pentru mobilitate până în 2020.
Exprimând convingerea că mobilitatea este crucială pentru viitorul Europei și necesită un nou angajament politic curajos. Am recunoscut succesul programului Erasmus+ în atragerea tinerilor talentați din toată lumea și în facilitarea integrării acestora în societatea europeană, precum și pentru consolidarea identității europene.
Vorbind despre importanța mobilității fizice și subliniind necesitatea accesibilității și a drepturilor egale.Am argumentat importanța unui sprijin financiar suplimentar în beneficiul studenților aflați în mobilitate, pentru a evita stagnarea acesteia la nivel european. De asemenea, am adus în discuție importanța generalizării inițiativelor de digitalizare, precum „Erasmus Without Papers” pentru a îmbunătăți semnificativ procesul și experiența de mobilitate în ansamblu. Erasmus+ reprezintă un succes și necesită susținere continuă pentru a asigura accesul echitabil la programe de mobilitate.
Există diverse interpretări referitoare la obiceiul mărțișorului de 1 martie. În unele părți ale țării, mărțișorul este dăruit femeilor, iar în alte părți, bărbații sunt cei care primesc acest cadou. Unii îl agață la ferestre, iar alții de haine, pentru a le purta noroc toată luna. Însă dincolo de tradiții sau simbolism, #mărțișorul este, pentru toți, o manifestare a armoniei, a prieteniei și a speranței pentru un nou început. Purtați cu mândrie mărțișoarele și dăruiți-le din suflet, oricui alegeți să le oferiți!”
This post was last modified on mart. 2, 2024, 9:52 PM 21:52