X

Armata Romana: Informari de ULTIM MOMENT privind Activitatile Oficiale Importante ale Militarilor Romani

Armata Romana transmite informari de ultim moment cu privire la activitatile oficiale ale militarilor romani, iar asta pentru ca intr-o prima faza ne vorbeste despre noi aeronave Rafale ale Frantei, care au ajuns in Romania pentru a executa misiuni de antrenament impreuna cu pilotii din cadrul Fortelor Aeriene Romane.

Armata Romana vorbeste deasemenea inclusiv despre exercitiile facute de catre militarii Batalionului 811 Infanterie, de detasamentul de aparare antiaeriana “Sky Guardians”, dar si despre militarii Brigazii 9 Mecanizata “Marasesti”, activitatile de acest gen fiind esentiale in plin razboi in Ucraina acum.

“Aeronave ale Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze, în misiune în Baza 86 Aeriană Borcea. Un detașament al Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze, compus din aproximativ 40 de militari și trei aeronave multirol Rafale, a sosit luni, 4 martie, în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea. Militarii francezi vor executa misiuni de antrenament în comun cu militari din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Aceste misiuni contribuie la creșterea capacităţii de reacţie rapidă şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele ale Forțelor Aeriene şi Spaţiale Franceze. În cadrul unor exerciții de nivel tactic, militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej’’ au avut oportunitatea de a se instrui în comun cu militarii Forțelor Aeriene, care le-au oferit sprijin cu elicopterele IAR-330 SOCAT.

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” – rotația a XV-a, din cadrul Batalionului 288 Apărare Antiaeriană „Milcov”, au desfășurat săptămâna trecută exerciții cu trageri de luptă și ținte aeriene marcate, în poligonul din Capu Midia. Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians“ se pregătește pentru a fi dislocat în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia, având misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței (enhanced Forward Presence – eFP).

Militarii structurilor Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești” se instruiesc, în perioada 26 februarie – 9 martie, în zona cabanei Brădet, județul Brașov, în cadrul taberei de instrucție la munte-iarna. Pe parcursul programului de instruire, militarii își perfecționează, prin exersarea pozițiilor de tragere, a tehnicilor de deplasare, de urcare și coborâre a pantelor și de ocolire a obstacolelor, deprinderile privind instrucția.

De asemenea, au fost executate deplasări în mediul montan, pe distanțe variabile, în cadrul cărora s-au pus în aplicare tehnicile necesare pentru ducerea acțiunilor de luptă în teren muntos-împădurit, acordarea primului ajutor și transportul unui militar rănit, precum și procedeele de cercetare și supraveghere a zonelor de spate, de contact și adâncime ale dispozitivului inamicului, de pătrundere și înapoiere în sau din zona de contact a inamicului.”

This post was last modified on mart. 4, 2024, 8:13 PM 20:13

Disqus Comments Loading...