X

Schengen: PACALEALA privind Aderarea Romaniei, Anunturi INGRIJORATOARE de la Bruxelles

Schengen se dovedeste a fi o mare pacaleala pentru romanii care asteptau ca aderarea completa sa aiba loc foarte curand, iar asta deoarece de la Bruxelles vin anunturi foarte ingrijoratoare, dupa ce astazi ni s-a spus ca mai avem foarte mult de asteptat pana se vor ridica si controalele de la granitele terestre, sau cel putin asta da de inteles Austria.

Schengen ramane un vis partial interzis romanilor, Austria afirmand ca nu are vreo intentie de a permite ridicarea controalelor la granitele terestre din sistem pana cand nu se lamureste ca Air Schengen functioneaza, iar Ursula Von der Leyen spune ca intai e nevoie de monitorizare a progreselor facute de noi, iar abia apoi aderarea Romaniei ar putea fi permisa total.

Aderarea Romaniei la Schengen pare sa tot fie amanata constant pe baza unor motive care par din ce in ce mai “subtiri”, insa era de asteptat ca Karl Nehammer sa nu se lase usor, iar Comisia Europeana e ocupata acum cu alegerile europarlamentare de anul acesta, deci Romania va trece in plan secund, cu tot cu aderarea pe care o asteapta.

“La Consiliul JAI desfășurat azi și mâine la Bruxelles, păcăleala primită de ”negociatorii” de la Cotroceni și Victoria se confirmă chiar prin vocea austriecilor. Gerhard Karner tocmai a declarat că accesul aerian și maritim acordat României și Bulgariei reprezintă deja un progres enorm și trebuie întâi să fim siguri că funcționează și ”nu putem sări etape” ca să vorbim despre accesul rutier.

Surprinzător, deși susține aderarea României și Bulgariei la Schengen în toate documentele oficiale, azi Comisia, prin vocea președintei Ursula von Der Leyen vorbește iar despre monitorizare și analize. Oare doar pentru că e în campanie pentru un nou mandat sau există un astfel de plan etapizat ascuns ? sustine europarlamentarul Vlad Gheorghe.”

This post was last modified on mart. 4, 2024, 7:20 PM 19:20

Disqus Comments Loading...