X

Ministrul Mediului: IMPORTANT Anunt Oficial pentru Romani, Decizia Luata

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a fost gazda Excelenței Sale, Dl. Giles Portman, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România. Discuțiile dintre cei doi oficiali au avut ca punct central strategiile de mediu și angajamentul comun către dezvoltarea sustenabilă și combaterea schimbărilor climatice.

Întâlnirea a subliniat prioritățile ministerului condus de Mircea Fechet, printre care se numără atenuarea schimbărilor climatice, stoparea pierderii biodiversității, reducerea poluării, și îmbunătățirea guvernanței mediului. Un accent deosebit a fost pus pe rezultatele notabile ale României la COP28 și obiectivele ambițioase pentru COP29, precum și participarea activă la Conferința de la Bonn privind schimbările climatice.

Ministrul Fechet a evidențiat progresele României în direcția unui viitor sustenabil: „Guvernul României a adoptat Strategia pe Termen Lung pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu efect de seră, având ca țintă atingerea neutralității climatice până în 2050. Suntem, de asemenea, în proces de revizuire a Strategiei Naționale și a Planului de Acțiune privind Adaptarea la Schimbările Climatice pentru perioada 2024-2030, un pas crucial pentru accelerarea tranziției către un model economic circular.”

O inovație remarcabilă menționată de ministrul Fechet este lansarea Sistemului Garanție-Returnare, o inițiativă majoră care poziționează România ca lider în reciclare în Europa, după Germania. Acest sistem este destinat să transforme România din țara depozitării deșeurilor în țara reciclării, marcând un avans important în gestionarea responsabilă a resurselor.

De asemenea, a fost evidențiat progresul în dezvoltarea SUMAL, sistemul integrat de trasabilitate a transportului de lemn, care va include în noua sa versiune tehnologii avansate precum imagini din satelit, camere video inteligente și LIDAR, consolidând astfel lupta împotriva defrișărilor ilegale și a comerțului ilegal cu lemn.

Pentru COP29, atenția se va concentra pe consolidarea mecanismelor internaționale de finanțare a măsurilor climatice, accelerarea tranziției energetice și intensificarea eforturilor de adaptare și atenuare a efectelor schimbărilor climatice.

Această întâlnire reafirmă angajamentul României și al partenerilor internaționali de a colabora pentru protecția mediului și promovarea unui viitor sustenabil, marcând un pas important către atingerea obiectivelor globale de mediu și climă.

This post was last modified on mart. 7, 2024, 10:05 PM 22:05

Disqus Comments Loading...