X

Ucraina va primi 6 Miliarde de Euro de la Uniunea Europeana

Ucraina va primi 6 miliarde de dolari de la Uniunea Europeana, acest lucru fiind anuntat in mod oficial de catre reprezentantii Comisiei Europene in cursul acestie zile, 4.5 miliarde de euro fiind oferiti in luna martie si inca 1.5 miliarde de euro in cursul lunii aprilie.

Ucraina urmeaza sa primeasca nu mai putin de 55 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana in cursul urmatorilor ani, banii fiind alocati pentru a ajuta tara sa faca fata provocarilor majore pe care le aduce razboiul cu Rusia in aceasta perioada de timp.

“Kievul va primi 6,5 miliarde de dolari sub formă de finanțare de tranziție a UE în cadrul Facilității pentru Ucraina. Ucraina și UE au semnat pe 12 martie un acord privind finanțarea tranzitorie de 6 miliarde de euro (6,5 miliarde de dolari) pentru Kiev, ca parte a planului de sprijin pe termen lung al blocului de 50 de miliarde de euro (55 de miliarde de dolari), a anunțat Ministerul de Finanțe ucrainean.

Pe baza noului acord semnat, bugetul de stat al Ucrainei ar trebui să primească 4,5 miliarde de euro (4,9 miliarde de dolari) în finanțare tranzitorie în martie și restul de 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari) în aprilie „după ce Comisia Europeană va evalua indicatorii finalizați”.”

This post was last modified on mart. 12, 2024, 9:36 PM 21:36

Disqus Comments Loading...