X

Austria: Problemele CRONICE si Anuntul despre CAND Adera Romaniei la Schengen

Austria este una dintre ancorele Europei, o tara cu o problema cronica, din cauza careia aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi o misiune imposibila, cand vine vorba despre ridicarea controalelor la granitele terestre, fie ca Karl Nehammer va ramane in continuare cancelar, sau va pleca in urma alegerilor care vor avea loc in cursul acestui an.

Austria, conform comisarului european pentru transporturi, Adina Valean, este o tara care mereu genereaza probleme cand vine vorba despre adoptarea de initaitive la nivel european, chiar si inainte ca Karl Nehammer sa fie ales cancelar, ea spunand ca aceasta pare sa fie o politica nationala a Vienei, sa fie un ghimpe in coastele Uniunii Europene, din multe privinte.

Austria este descrisa de catre Adina Valean ca o tara imprevizibila, ale carei politici la nivelul Uniunii Europene fac imposibila prezicerea momentului in care Aderarea Romaniei la Schengen ar putea avea loc, indiferent daca vom scapa intr-un final de Karl Nehammer si Gerhard Karner, iar in locul lor ar veni alti politicieni, care teoretic sa fie mai buni cu Romania.

“Nimeni nu știe când ar putea avea loc în cele din urmă aderarea sau aderarea deplină la Schengen a României, inclusiv granițele terestre. Tot acest subiect este unul de natură subiectivă şi când avem de a face cu lucruri de natură subiectivă e greu să fii obiectiv sau să dai predicţii obiective.

De aceea mi-e greu să spun că se poate întâmpla ceva până la sfârşitul anului. După cum ştiu eu, Austria, până la urmă, cam indiferent de guverne, e o ţară foarte dificilă, creează, în general prin încăpăţânare, tot felul de probleme vecinilor. Deci asta e o politică naţională a Austriei.”

This post was last modified on mart. 15, 2024, 9:51 PM 21:51

Disqus Comments Loading...