Armata Romana aduce in atentia milioanelor de romani din tara, o serie de masuri oficiale de ultim moment privind soldatii si tara, in plin razboi in Ucraina, si mai jos vedeti ca pregatirea pentru utilizarea dronelor Bayraktar TB2 de catre militarii romani a inceput deja in Turcia, tara noastra luand decizia de a cumpara aceste modele de drone militare.
Armata Romana ofera mai jos detalii cu privire la progrmaul de achizitie a dronelor Bayraktar TB2, pentru protejarea tarii noastre, iar separat de asta vorbeste si despre vizita presedintelui Comitetului Militar la Uniunii Europene la sediul Ministerului Apararii Nationale, cu detalii complete oferite oficiale pentru noi.
“Aerodinamică, navigație aeriană, automatizare, electronică, celulă-motor și radioelectronică sunt doar câteva dintre domeniile pe care trebuie să le stăpânească militarii români care vor opera aeronavele fără pilot Bayraktar TB2. Detașamentul nr 1 a parcurs deja prima lună a cursului de trecere la producător, în Republica Turcia. Pregătirea lor a început la mijlocul lunii februarie și durează 4 luni, pe specialități: piloți la distanță, operatori senzori și armament și personal tehnic ingineresc de aviație. În total vor fi 3 serii de pregătire a câte 4 luni, pe parcursul acestui an.
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, şi șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-au întâlnit cu președintele Comitetului Militar al Uniunii Europene, generalul Robert Brieger, joi, 21 aprilie, la sediul Ministerului Apărării Naționale.
Agenda s-a axat pe analiza situației de securitate în regiunea Mării Negre și în Balcanii de Vest, participarea forțelor românești la misiuni și operații sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună, respectiv pe evaluarea stadiului și priorităților din domeniul dezvoltării capabilităților militare ale Uniunii Europene.
Secretarul de stat a subliniat rolul important al Uniunii Europene în actualul context de securitate. „Consolidarea dimensiunii de securitate și apărare a UE, într-o manieră complementară cu NATO, va contribui pozitiv la securitatea euro-atlantică și globală. România contribuie activ atât în cadrul misiunilor și operațiilor din Balcanii de Vest și Africa, cât și la inițiativele europene în domeniul apărării”, a declarat doamna Simona Cojocaru.
Președintele Comitetului Militar al UE a evidențiat contribuția țării noastre la securitatea colectivă europeană, precum și eforturile depuse în cadrul diferitelor inițiative ale Busolei Strategice. Generalul Robert Brieger a declarat că această vizită a oferit oportunitatea de a aborda teme presante și de a împărtăși viziuni privind acțiuni și demersuri destinate întăririi posturii europene de descurajare și apărare. Șeful Apărării a afirmat că, în prezent, Armata României participă cu 400 de militari și 50 de vehicule în operațiile militare ale UE.”