BANCA Transilvania, institutia financiara mare din Romania, pe care se bazeaza un numar de peste 4 milioane de persoane, pentru a se bucura de servicii bancare, transmite o serie de explicatii oficiale, despre care trebuie sa stim. Mai exact, cei de la BANCA Transilvania aduc in atentia romanilor ceea ce ar trebui sa stie in legatura cu metodele prin care se pot proteja impotriva fraudelor online prin care se incearca furtul rapid de bani din conturi, eventual si fara ca ei sa isi dea seama.
BANCA Transilvania vorbeste intr-o prima faza despre clipurile video deepfake, care au devenit rapid o metoda foarte folosita de catre raufacatori pentru a ne pacali si a ne fura banii, iar din pacate in 2024 problemele nu s-au terminat. In cazul clipurilor video deepfake, BANCA Transilvania ne recomanda sa fim extrem de atenti la distorsionarile din acestea, iar asta pentru ca aceasta este principala metoda prin care ne putem da seama daca un clip e real, sau nu.
BANCA Transilvania: Explicatii Oficiale foarte IMPORTANTE Aduse in ATENTIA Tuturor Clientilor Romani
BANCA Transilvania explica faptul ca in aceste cazuri, exista discrepante in ceea ce priveste grafica acestor tipuri de clipuri video, astfel ca trebuie sa ne uitam foarte serios la ele, pentru a descoperi si daca se incearca pacalirea noastra. Separat de clipurile video deepfake, cei de la BANCA Transilvania vorbesc si despre textele care le insotesc, iar asta pentru ca in marea majoritate a cazurilor, exista foarte multe greseli gramaticale usor de vazut.
BANCA Transilvania spune ca inclusiv in cazul altor tipuri de fraude exista greseli gramaticale care ne pot da de inteles ca totul e o frauda, iar asta pentru ca, de obicei, raufacatorii nu sunt din Romania, ci din alte tari. In aceasta idee, daca suntem atenti la aceste doua lucruri extrem de importante, putem sa vedem rapid daca cineva vrea sa ne fure banii de la BANCA Transilvania, sau daca tot ceea ce vedem este real, si nu trebuie sa ne panicam.
BANCA Transilvania ne readuce aminte inclusiv despre faptul ca niciunul dintre angajatii sai nu ne cere informatii personale, sau cele ale cardurilor, asa ca este esential sa avem in vedere inclusiv acest lucru, pentru a fi in siguranta.
This post was last modified on mart. 27, 2024, 9:53 PM 21:53