ING Romania, una dintre bancile principale care activeaza la ora actuala in Romania, a decis sa traga un semnal de alarma extrem de serios, pe care nu ar trebui sa il ignore romanii, iar asta pentru ca in atentia noastra e adusa o situatie periculoasa. ING Romania ne vorbeste despre vishing, sau voice phishing, adica situatiile in care diverse persoane ne apeleteaza telefonic, dandu-se drept angajati ai celor de la ING, cu scopul de a ne fura banii.
ING Romania spune ca aceste tipuri de fraude sunt intalnite destul de des in Romania, iar asta pentru ca pentru multi raufacatori e simplu sa-i apeleze pe romani si sa se prezinte ca angajati ai bancii, pentru a le cere diverse tipuri de date personale. Din pacate, multe persoane ajung sa fie foarte usor pacalite in situatiile de acest gen si sa-si cedeze datele personale foarte usor, dar ING Romania ne avertizeaza sa fim extrem de vigilenti in aceste situatii serioase.
ING Romania: Semnal Oficial de ALARMA Adus in ATENTIA Clientilor Romani
ING Romania explica in cadrul website-ului sau ca aceste persoane ne pot cere datele personale, informatii privind numele de utilizator si parolele de logare in platformele bancii, datele cardurilor, si astea pot fi folosite pentru a ni se fura banii. Mai mult decat atat, ING Romania spune ca unii ar putea incerca sa ne convinga sa transferam bani in asa-zise “conturi securizate”, pentru ca acestia sa fie in siguranta, dar de fapt le trimitem banii hotilor, fara sa stim.
ING Romania spune ca exista si situatii in care raufacatorii ne spun ca ar exista tranzactii frauduloase in conturile noastre si ne-ar putea cere parolele la conturi pentru a le “bloca”, dar in realitate noi le oferim acces sa ne fure banii. ING Romania explica pe website-ul sau si care sunt semnalele de alarma, care ar trebui sa ne spuna daca suntem in fata unei situatii in care se incearca furtul banilor, sau nu, astfel incat sa stim ca nu trebuie sa cedam datele.
ING Romania nu poate sa ne ajute intotdeauna cu recuperarea banilor, daca acestia ajung sa fie furati de catre raufacatori, asa ca e bine sa ne protejam, pentru a nu ajunge in situatii de acest gen, din care e posibil sa nu putem face nimic.
This post was last modified on mart. 31, 2024, 9:49 PM 21:49