Ministerul Apararii readuce in atentia a milioane de romani actiunile oficiale importante, de ultim moment, pe care le-au derulat militarii din Romania in perioada recenta, prima avand in centru un exercitiu al Escadrilei 572 de elicoptere de la Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu, cu detalii oferite mai jos.
Ministerul Apararii vorbeste deasemenea inclusiv despre instructia colectiva a militarilor Fortelor Navale Romane intr-un mediu alpin, separat fiind adusa in atentia noastra si vizita facuta la Academia de la Sibiu de catre ministrul Educatiei, pentru a discuta despre modul in care invata tinerii romani pentru cariera militara.
“„Munca în echipă este cea care îi face pe oamenii obișnuiți capabili de rezultate neobișnuite.” (Pat Summit). Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu a executat săptămâna trecută activități de instruire pentru exersarea salturilor libere din elicopter – SLE, împreună cu scafandrii de luptă și incursiune, în portul maritim Constanța. Aceste antrenamente mențin un nivel ridicat al capacitații operaționale pentru structurile cu misiuni specifice aeriene.
Curaj, pregătire fizică, pregătire psihică, perseverență, instrucție colectivă izolată într-un mediu alpin. Despre asta a fost vorba în perioada 11.03 – 22.03.2024, în munții Parâng, la baza didactică „Virgil Teodorescu” aparținând Universității Naționale de Educație Fizică și Sport București. Acest modul de instrucție alpină a fost executat de către scafandri de luptă din cadrul Cursului de formare, pregătire și antrenare scafandri.
Si de către scafandri de luptă din cadrul Divizionului 175 Nava Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”. Deșteptarea, echiparea sumară, înviorarea, pregătirea fizică în teren variat, sunt doar câteva dintre activitățile pe care luptătorii le-au realizat. Programul de instruire s-a axat pe instrucția schiului.
Militarii au învățat modul de comportare în situații de avalanșă, utilizarea eficientă a tehnicilor de deplasare pe schiuri, procedee de coborâre a pantelor, trecerea denivelărilor, rupturilor și a racordurilor de pantă pe schiuri. Toate aceste deprinderi au ajutat la realizarea cu succes a marșului de instrucție. Chiar daca altitudinea a fost ridicată, iar temperatura scăzută.
Militarii au amplasat un bivuac pentru camparea pe timp de noapte. Scopul acestei tabere de instrucție alpină a fost atins, militarii și-au crescut atât nivelul de pregătire fizică, cât și nivelul de pregătire psihică. De asemenea, coeziunea grupului a crescut, amplificându-se comunicarea și interacțiunea membrilor.
Ministrul Educației, doamna Ligia Deca, ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan și Președintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, au efectuat vineri, 29 martie, o vizită de informare în Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Delegația a fost primită de rectorul academiei, generalul de brigadă prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan.”