Ministrul Educatiei anunta 2 actiuni oficiale de ultim moment pentru elevii din scolile din Romania intreaga, iar asta pentru ca Ligia Deca ne aduce in atentie ceea ce trebuie sa stim in legatura cu finantarea proiectelor de educatie timpurie incluziva si de calitate, 23.1 milioane de euro fiind alocate in acest sens.
Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna aceste proiecte, dar separat anunta inclusiv semnarea unui nou contract de finantare pentru dezvoltarea invatamantului dual in Romania, de data aceasta in resita, acolo unde exista interes pentru crearea unui asemenea tip de institutie de invatamant.
“A fost lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul necompetitiv de proiecte „Sistem unitar pentru educație timpurie incluzivă și de calitate”! Bugetul alocat apelului de proiecte este de 23.100.000 de euro.
Rezultatele așteptate ca urmare a acordării sprijinului financiar în cadrul prezentului apel de proiecte sunt.
Formarea inițială și continuă a educatorilor privind competențele de a înțelege și de a adapta procesul educațional în context etno si multicultural; susținerea formării inițiale din liceele pedagogice prin acordarea de burse de studiu elevilor pentru o carieră didactică în ÎETC; program național de mentorat a educatorilor pentru diminuarea decalajului urban-rural în abordarea noului curriculum și a strategiilor didactice inovatoare.
Elaborarea unui set unitar de standarde de calitate pentru programele de educație timpurie; formarea personalului implicat în evaluarea și monitorizarea asigurării calității la nivel județean; elaborarea de ghiduri cu bune practici pentru sprijinirea implementării noului curriculum și a principiilor de bază ale unei educații timpurii incluzive și de calitate.
Am semnat astăzi un nou contract de finanțare pentru dezvoltarea învățământului dual în România, de data aceasta cu primarul Municipiului Reșița, domnul Ioan Popa. Consorțiul pentru învățământ dual „Banatul Montan Reșița” cuprinde în parteneriat nu mai puțin de 14 operatori economici din zonă. Mulțumesc sectorului privat pentru interesul acordat dezvoltării învățământului dual din Reșița!
Rolul operatorilor economici în cadrul acestor consorții de învățământ dual rămâne unul determinant, atât din perspectiva asigurării unui cadru calitativ de formare profesională în campus și în întreprinderi, cât și din punctul de vedere al valorificării în parteneriat a resurselor. Le mulțumesc tuturor partenerilor din cadrul consorțiului pentru această reușită și le doresc mult succes în implementare!”
This post was last modified on apr. 8, 2024, 9:39 AM 09:39