X

Austria: Karl Nehammer Acuzat ca isi BATE JOC si Anuleaza Aderarea Romaniei la Schengen

Austria si Karl Nehammer sunt acuzati ca isi bat joc de Romania si anuleaza, practic, aderarea la Schengen, iar asta din cauza faptului ca in momentul de fata, nu au fost eliminate complet controalele din pasapoarte, europarlamentarul Eugen Tomac afirmand ca in Viena se fac in continuare controale pentru pasageri, chiar daca nu la ghisee.

Austria refuza de multi ani sa permita aderarea Romaniei la Schengen, insa Eugen Tomac ii acuza acum pe Karl Nehammer si Gerhad Karner ca n-au renunta la controlarea romanilor care ajung pe aeroportul din Viena, chiar daca facand aprte din Schengen, tranzitul ar trebui sa fie liber, si cere interventia Comisiei Europene.

Austria nu e singura tara din care au venit plangeri referitoare la aplicarea prevederilor Schengen, iar asta pentru ca inclusiv din Franta au venit informatii similare, iar Romania pare neputiincioasa in a face fata problemelor care sunt create in jurul aderarii la Schengen, una partiala, care nu pare sa se indrepte spre o renuntare la controale.

“Scandalos, este pur și simplu scandalos și revoltător. Am aterizat acum la Viena și, cum am coborât din avion, am fost supus în mod abuziv și discriminatoriu unui proces de verificare de către poliția lui Karner, în condițiile în care suntem oficial de o săptămână în Schengen. Dacă Guvernul Nehammer nu încetează această formă de discriminare imediat, voi cere viitoarei Comisiei Europene, dacă va dori votul meu, să acționeze la CJUE acest abuz de putere.

România a pierdut din 8 decembrie 2022 până în prezent, peste 10 miliarde de Euro, pentru că economia noastră nu beneficiază de piața Unică Europeană. Ursula von der Leyen trebuie să apere acum Tratatul și să oprească imediat această formă de discriminare absurdă!”

This post was last modified on apr. 10, 2024, 9:49 PM 21:49

Disqus Comments Loading...