X

Armata Romana: Importantele Actiuni Oficiale de ULTIM MOMENT ale Militarilor Romani si NATO in Plin Razboi

Armata Romana ne aduce in imediata atentie o serie de actiuni oficiale de ultim moment, foarte importante pentru Romania in plin razboi in Ucraina, derulate de soldati si NATO, prima avand in centru un transfer de autoritate in Polonia pentru Gheparzii Transilvani, ei predandu-si misiunea catre colegii NATO.

Armata Romana aduce deasemenea in imediata noastra atentie si instructiile si exercitiile militar epe care soldatii romani le-au realizat, inclusiv impreuna cu cei din cadrul NATO, mai multe detalii despre ceea ce s-a intamplat fiind disponibile mai jos, direct de la MApN Pentru toti romanii din intreaga tara.

“Transfer de autoritate între detașamente de apărare antiaeriană în Polonia. Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a XIV-a – ,,Gheparzii Transilvani” au predat misiunea în cadrul Grupului de Luptă NATO, colegilor din Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotația a XV-a – ,,Sky Guardians”. În cadrul unei ceremonii militare organizată în baza militară din Polonia s-a realizat transferul de autoritate între cele două contingente românești.

Printre oficialitățile prezente la acest eveniment s-au numărat Ambasadorul României în Republica Polonă,. Excelența Sa Cosmin Onisii și atașatul militar al României în Republica Polonă, colonelul Alin Done. „Gheparzii Transilvani” au desfășurat, în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024, o serie de activități de instruire în comun cu militari americani, britanici, croați și polonezi.

Aceștia au reprezentat România în cadrul Grupului de Luptă NATO cu scopul îndeplinirii misiunii de asigurare a prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței. Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” au preluat misiunea, urmând ca, în următoarele șase luni, să execute activități de instruire în cadrul Grupului de Luptă NATO. Felicitări „Gheparzilor Transilvani” pentru profesionalismul de care au dat dovadă pe parcursul misiunii! Mult succes „Sky Guardians” în îndeplinirea sarcinilor și misiunilor la cel mai înalt nivel!

Instrucție de geniu! În această perioadă, militarii Batalionului 136 Geniu desfășoară activități premergătoare exercițiului CADET 2024 prin amenajarea a două puncte de trecere pe pod jos metalic PJM 72, respectiv PR 71 în poligonul de instrucție Perii Dăii. Aceasta este totodată o oportunitate pentru studenții de arma geniu din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” de a se instrui împreună cu geniștii din Alba Iulia.

Tanchiștii din cadrul Brigăzii 9 Mecanizată “Mărășești” au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag. Activitățile de instruire desfășurate în cursul acestei săptămâni, alături de partenerul francez, au contribuit la consolidarea relațiilor bilaterale și stabilirea unei viziuni comune asupra procedurilor, tehnicilor și tacticilor aplicate la nivelul celor două armate.

This post was last modified on apr. 21, 2024, 7:12 PM 19:12

Disqus Comments Loading...