Austria: Masuri Oficiale de ULTIM MOMENT cu Germania ce Vizeaza si Aderarea Romaniei la Schengen

Austria ia o serie de masuri oficiale de ultim moment cu Germania, care vizeaza si aderarea Romaniei la Schengen, iata ce planuri are Nehammer.

Austria Masuri Oficiale ULTIM MOMENT Germania Vizeaza Aderarea Romaniei Schengen

Austria anunta prin Gerhard Karner, ministrul de interne al tarii, o serie de masuri oficiale de ultim moment, discutate inclusiv cu Germania, Elvetia, Luxembourg si Liechtenstein, pentru a se reduce substantial migratia, ceea ce va ajuta inclusiv finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, daca toate vor fi puse in aplicare as acum se doresc guvernele acestor tari acum.

Austria vrea intarirea masurilor de protejare a granitelor si combarea mai eficienta a traficului de persoane la nivelul Spatiului Schengen, Karl Nehammer plangandu-se constant din cauza acestei probleme, dar Gerhard Karner aduce in discutie si retrimiterea migrantilor in Siria, ceva ce Cipru a cerut de la inceputul acestui an de zile de premierul sau.

Austria vrea deasemenea si realizarea de proceduri de azil in tari terte sigure, nu doar la cele de la granitele Schengen, asa cum este Romania, aceasta fiind o conditie pentru aderarea noastra, Karl Nehammer incercand sa-si impuna agenda in UE, iar cum toate aceste tari sunt afectate serios de migratie, discutiile dintre ele vor avea impact major in deciziile luate la nivel european.

“Vrem să ne unim aici și să dezvoltăm soluții împreună. Operațiunea comună „Operațiunea Fox” a Austriei și Ungariei arată că contrabandiștii pot fi combateți eficient doar dacă poliția și autoritățile din țările vecine lucrează bine împreună. Pe de o parte, avem nevoie de deportări care să funcționeze și, de asemenea, trebuie să facem posibilă întoarcerea din nou în Siria.

În același timp, trebuie să depunem eforturi pentru soluții noi, inovatoare și, de exemplu, să permitem proceduri de azil în țări terțe sigure. Cooperarea cu țările terțe din afara Europei ar trebui, de asemenea, intensificată. afirma Gerhard Karner, ministrul de interne al Austriei.”