Armata Romana: 2 Anunturi Oficiale Importante de ULTIM MOMENT, in Atentia a Milioane de Romani din Tara

Armata Romana face 2 anunturi oficiale foarte importante, de ultim moment, pe care le aduce in atentia a milioane de romani, iata ce transmite.

Armata Romana 2 Anunturi Oficiale Importante ULTIM MOMENT Atentia Milioane Romani Tara

Armata Romana a publicat 2 anunturi oficiale importante de ultim moment, pe care le aduce in atentia a milioane de romani, vorbind intr-o prima faza despre procesul de recrutare-selectie a soldatilor profesionisti, care s-a derulat in perioada februarie – aprilie, cu un numar mare de oameni interesati.

Armata Romana detaliaza mai jos si salariile pe care le primesc soldatii romani care aleg sa faca parte din Armata, insa separat de asta vorbeste inclusiv despre implinirea a 19 ani de zile de la intrarea in serviciul Fortelor Navale Romane a Fregatei Regina Maria, fabricata in Marea Britanie.

“Statul Major al Apărării a analizat, în lunile februarie, martie și aprilie, desfășurarea primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an, un proces constituit, în principal, din fazele de înscriere și selecție a candidaților (întocmire a dosarelor, evaluări fizice, psihologice și medicale), respectiv de repartiție în unități a candidaților admiși.

Veniturile lunare posibil a fi realizate în luna mai 2024 (net: soldă și normă de hrană) ale soldaților/gradaților profesioniști, într-o simulare care are în vedere aplicarea nivelului maxim al prevederilor OUG nr.26/2024 și care pot fi majorate corespunzător drepturilor salariale acordate în funcție de condițiile individuale în care își desfășoară activitatea sunt.

Cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist la momentul angajării: 4.399 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 3.345 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei); cel mai mare venit lunar net al unui soldat/gradat profesionist: 5.765 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 4.711 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei).

La data de 21.04.2005, în portul Portsmouth din Marea Britanie, fregatei i s-a conferit într-un cadru festiv pavilionul navei și a intrat în serviciul Forțelor Navale Române. Ulterior, la data de 14 iulie 2005, nava a părăsit Baza Navală „Nelson”, începând marșul către țară, ajungând 11 zile mai târziu în portul Constanța, unde a avut loc un ceremonial militar. Din data de 15 iulie 2010, fregata „Regina Maria” -222, este recunoscută ca şi continuatoare a tradiţiilor distrugătorului cu același nume, intrat în serviciu la data de 7 septembrie 1930, moment în care este celebrată și ziua navei.

Astăzi, la ceas aniversar, militari din echipajul navei au săbătorit prin sport, participând la competiția de cros „Ovidio Running”, care a avut loc pe distanța de 9,9 km. De asemenea, aceștia le mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din familia și echipajul fregatei „Regina Maria” – 222, pentru serviciul și dăruirea lor și își îndreaptă gândul sincer și cu un pios omagiu către cei care nu mai sunt printre noi.”