X

Ministrul Educatiei: Masurile Oficiale de IMPACT in Romania si Anuntul Oficial pentru Elevi si Profesori

Ministrul Educatiei a anuntat masurile oficiale de impact pentru Romania, facand un anunt oficial de ultim moment, prin care aduce in atentia elevilor, parintilor si profesorilor, importanta digitalizarii in scolile din toata tara, inclusiv prin implementarea de table digitale, ceva ce nu parea posibil acum cativa ani.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre dotarea cu mobilier a scolilor din toata Romania, dar si despre finantarea prin PNRR a campusurilor universitare ale viitorului, cu detalii importante disponibile pentru cei care sunt dornici sa afle mai multe despre aceste initiative pregatite.

“Tabla pe care scrie acest elev reflectă o transformare profundă în învățământul românesc. Pentru comunitățile cu provocări socioeconomice, dotarea sălilor de clasă și excursiile inedite sunt o sursă de inspirație și motivație pentru elevi să învețe, în fiecare zi, cu mai multă bucurie și încredere în propriile forțe. În satul Coșteiu din județul Timiș, părinții elevilor sunt mai încrezători în viitorul copiilor lor.

De exemplu, una dintre familii ne-a mărturisit că a fost foarte recunoscătoare când copilul lor a participat în excursia de două zile prin țară – ei nefiind niciodată plecați într-o excursie sau în concediu. Proiectul „Educația e șansa ta!” din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțat prin #PNRR, le-a oferit elevilor șansa de învăța într-un mediu plăcut.

Dotat cu mobilier și echipamente digitale de ultimă generație, de a-și îmbunătăți rezultatele școlare și de a participa la mult mai multe activități extrașcolare: excursii, ateliere tematice, precum și la întâlniri cu consilierul școlar etc. Felicităm profesorii implicați în acest proiect, părinții care au fost mereu alături de ei și, desigur, pe elevi pentru determinarea și pasiunea cu care și-au urmărit visurile!

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului II de proiecte „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație. Am publicat documentele supuse consultării publice: Ghidul solicitantului; Anexele ghid (arhivă RAR ce conține fișiere în format editabil).

Prin Investiția 17: Asigurarea infrastructurii universitare, instituțiile de învățământ superior de stat pot obține granturi pentru construcția de noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură din campusurile universitare. Obiectivul acestui apel este dezvoltarea rezilienței campusurilor universitare prin asigurarea dimensiunii sociale, incluzive a învățământului superior printr-o infrastructură universitară adecvată.”

This post was last modified on apr. 26, 2024, 6:33 PM 18:33

Disqus Comments Loading...