X

Austria: LOVITURA Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Karl Nehammer dupa Tergiversarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria si Karl Nehammer primesc o lovitura foarte dura zilele acestea, dupa tergiversarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca, dupa cum v-am spus si in cursul zilei de ieri, Parlamentul European a adoptat o noua legislatie cu privire la Spatiul Schengen si felul in care se pot impune controale la granitele interne, incepand din 2024.

Austria va putea impune controale la granitele sale terestre tot pentru perioade limitate de timp, ca si pana acum, dar temeiurile in baza carora ele sunt impuse devin mai stricte, iar Comisia Europeana va fi obligata sa monitorizeze mai strict aplicarea lor, iar tergiversarea aderarii Romaniei la Schengen ar trebui sa devina istorie in curand.

Austria n-ar trebui sa mai poata abuza de impunerea de controale la granitele sale terestre, dupa ce noua legislatie va fi publicata in Monitorul Oficial al Europei, iar Karl Nehammer ar trebui sa poata fi impiedicat mult mai usor sa faca jocurile politice ale altor state, impiedicand aderarea Romaniei la Schengen in totalitate, asa cum meritam.

“Cel mai important aspect al Codului în forma sa adoptată azi de europarlamentari cu 311 de voturi pentru, 267 împotrivă și 53 de abțineri este că limita maximă pentru introducerea de către orice stat membru a controalelor la frontiera este 2 ani, ajungându-se la 3 ani doar în situații excepționale. Și nu oricum, așa, că vrea – spun o țară la întâmplare – Austria să bage controale.

Ci motivarea trebuie să fie extrem de întemeiată, iar controalele trebuie monitorizate de Comisia Europeană. Dacă faceți liniște, îl auziți pe Nehammer cum oftează și suspină la Viena. Of, o nenorocire, prieteni, vă zic – oare cum îi mai servește cancelarul austriac interesele prietenului Vladimir Putin acuș? sustine europarlamentarul Vlad Gheorghe.”

This post was last modified on apr. 26, 2024, 12:19 PM 12:19

Disqus Comments Loading...