Ministrul Educatiei: Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT cu Realizarile in Sistemul de Invatamant din Romania

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment cu privire la sistemul de invatamant din Romania, ce aduce in atentia noastra.

Ministrul Educatiei Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Realizarile Sistemul Invatamant Romania

Ministrul Educatiei a facut anunturi oficiale de ultim moment cu privire la o serie de realizari importante in sistemul de invatamant din Romania, Ligia Deca vorbind mai jos despre 29 de campusuri de invatamant dual pentru mai multe regiuni ale tarii, un pas important pentru toata Romania in acest an.

Ministrul Educatiei ofera mai jos informatii detaliate cu privire la ceea ce vor sa faca Guvernul Romaniei si ministerul sau in legatura cu imbunatatirea invatamantului din Romania, Ligia Deca avand o serie de planuri extrem de importante pe termen lung pentru elevii care invata in unitatile de invatamant.

“Ședință de Guvern la Timișoara, prima aici, după 1990! A fost urmată de o întâlnire cu oamenii de afaceri din vestul țării. Participarea atât de numeroasă a reprezentanților mediului privat la această întâlnire este un semnal al interesului față de parteneriatul public-privat. De altfel, în educație, ruta completă de învățământ dual are mare nevoie de acest parteneriat.

Vom avea 29 de campusuri de învățământ dual în toate regiunile țării, un pas esențial în susținerea învățământului dual, mai ales în contextul generalizării lui din anul 2029. A fost deja semnat contractul pentru dezvoltarea campusului de învățământ dual Vest Timișoara, care va transforma învățământul dual din regiune într-o oportunitate pentru tineri de a-și valorifica potențialul într-un mediu performant.

În cadrul consorțiului, 16 parteneri economici, 3 universități și 7 unități de învățământ, alături de Municipiul Timișoara vor contribui la asigurarea accesului pentru elevi și studenți la un învățământ dual de calitate și la infrastructură modernă. Programele de studii universitare integrate se încheie cu susținerea publică a unei lucrări de absolvire, licență, disertație, tezei de doctorat, conform structurii.

Si modalității stabilite în acordul inter-instituțional și în conformitate cu regulamentele instituției de învățământ superior din România privind examenele de finalizare a studiilor. Alegerea temei pentru lucrarea de absolvire, licență, disertație, doctorat se va realiza în conformitate cu prevederile acordului inter-instituțional. În cazul studenților care aleg susținerea examenului de finalizare a studiilor în cadrul instituției de învățământ superior din România, pentru redactarea și coordonarea lucrării de absolvire, licență, disertație, de doctorat.

Precum și pentru organizarea, desfășurarea și susținerea examenelor de finalizare a studiilor se aplică prevederile regulamentelor instituției de învățământ superior din România privind examenele de finalizare a studiilor, precum şi cele ale acordului inter-instituțional. Actele de studii emise la finalizarea programelor de studii integrate, respectiv diploma comună sau diploma dublă sau multiplă sunt recunoscute de drept de către statul român și sunt evidențiate în RMUR/RUNIDAS, în conformitate cu legislația în vigoare.”