Ministrul Educatiei: Noile Decizii Oficiale de ULTIM MOMENT in Atentia Imediata a Elevilor si Profesorilor Romani

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial deciziile de ultim moment, care sunt aduse in atentia imediata a elevilor si profesorilor din toata Romania.

Ministrul Educatiei Noile Decizii Oficiale ULTIM MOMENT Atentia Imediata Elevilor Profesorilor Romani

Ministrul Educatiei a anuntat noile decizii oficiale de ultim moment, pe care le aduce in atentia elevilor, profesorilor si parintilor din Romania, vorbind intr-o prima faza despre webinare menite sa ajute la planificarea achizitiilor publice la nivelul proiectelor PNRR, cu detalii suplimentare oferite mai jos pentru institutii.

Ministrul Educatiei a publicat deasemenea si un proiect de ordin pentruorganizarea programelor de studii universitare de licenta, oferind o serie de informatii importante cu privire la acest nou document foarte important pentru unitatile de invatamant superior, aduce modificari extrem de serioase.

“În perioada 23-24 aprilie, am organizat trei webinare privind planificarea achizițiilor la nivelul proiectelor PNRR. Tema acestora s-a centrat pe apelul pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar, în cadrul căruia avem: peste 2.500 de proiecte finanțate; peste 5.800 de școli beneficiare; peste 1 miliard de euro. Au participat la webinare peste 700 de reprezentanți ai autorităților publice locale cu care am discutat despre stadiul contractelor de finanțare.

Problemele întâmpinate în cadrul procedurilor de achiziții și legislația în vigoare. Mulțumim World Bank Romania și Agenția Națională pentru Achiziții Publice pentru expertiza oferită în domeniul achizițiilor publice! Prin intermediul acestor webinare, am reușit să consolidăm înțelegerea și buna practică în domeniul achizițiilor publice, contribuind astfel la creșterea #eficienței și la promovarea #transparenței în utilizarea fondurilor publice.

Organizarea în comun a programelor de studii universitare integrate, de către o instituție de învățământ superior acreditată din România și de cel puțin o instituție de învățământ superior acreditată din SEIS, se realizează pe baza unui acord, convenție de parteneriat, asociere, denumit în continuare acord inter-instituțional, cu respectarea legislației naționale și europene aplicabile

Obiectul acordului inter-instituțional constă în stabilirea regulilor speciale aplicabile programelor de studii integrate care sunt în concordanță cu dispozițiile legale aplicabile în țara/țările de origine ale instituțiilor de învățământ superior partenere. Acordul inter-instituțional va stabili calitatea fiecărei instituții participante, respectiv coordonatorul programului de studii integrate, dacă este cazul, și partenerul, partenerii în cadrul programului.

Responsabilitățile fiecărei instituții, structura disciplinelor din cadrul programului de studii, condițiile de admitere, conținutul ghidului de studii, drepturile și obligațiile studenților, regulile aplicabile finalizării studiilor, formatul actelor de studii, modalitatea eliberării și recunoașterea actelor de studii, precum și modalitatea de finanțare a acestor programe de studii. Instituțiile de învățământ superior partenere, prin acordul inter-instituțional, stabilesc mobilitatea studenților și a cadrelor didactice.”