Austria: Gerhard Karner face Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT cu Danemarca, Benefice Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Gerhard Karner Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Danemarca Benefice Aderarii Romaniei Schengen

Austria anunta oficial prin Gerhard Karner decizia de a coopera cu Danemarca pentru a impune noi masuri importante in Spatiul Schengen pentru reducerea migratiei ilegale in cursul acestui an, dar si in anii urmatori, iar aceste decizii ar putea ajuta intr-o mare masura finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in perioada urmatoare.

Austria incearca de ceva vreme sa puna in aplicare masuri care sa duca la mutarea analizarii cererilor de azil de pe teritoriul UE, pe cel al tarilor terte, dar si sa opreasca migratia din tarile de origine, fara ca migrantii sa mai ajunga in Europa, Karl Nehammer impunand asta si pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria cauta cooperare in randul oricaror tari care sunt dornice sa lupte pentru a reduce migratia ilegala in Europa, iar Danemarca este una dintre tarile afectate de numarul mare de migranti care a ajuns pe continentul european, astfel ca Gerhard Karner ar putea gasi la danezi ajutorul de care are nevoie pentru a-si pune in aplicare planurile.

„Conferința din capitala daneză, la care sunt invitate state membre ale UE, țări terțe selectate, organizații internaționale și experți renumiți sunt invitate pe 6 mai 2024, este menită să promoveze discuția, schimbul și coordonarea ulterioară la nivel european. Austria va juca un rol activ în acest sens. Austria și Danemarca sunt pionieri și lideri în UE în această problemă.

Am convenit că proiectele de protecție a frontierei precum cel din Nefta din Tunisia, care se desfășoară din noiembrie 2023, trebuie extinse pentru a-i priva pe contrabandişti de baza lor de afaceri. Luptăm pentru noi soluții de cealaltă parte a mării pentru a salva vieți și a scuti Europa de migrația ilegală.”