Ministrul Educatiei anunta in mod oficial o noua Hotarare de Guvern, care a fost adoptata de catre Executivul de la Bucuresti pentru elevii din toata Romania, iar asta deoarece Ligia Deca explica foarte clar faptul ca programul “Masa Sanatoasa” beneficiaza de extindere la inca 242 de scoli din Romania, numarul total al celor care ofera mese calde ajungand la 1.400 acum.
Ministrul Educatiei explica deasemenea mai jos in mod oficial, faptul ca a fost publicata lista olimpiadelor si concursurilor internationale pentru care se pot echivala probele scrise la Bacalaureat 2024, dar si ceea ce a fost facut pentru elevii din Timis, in ideea de a le stimula creativitatea si gandirea critica, dupa cum puteti vedea mai jos.
“O școală din trei oferă copiilor o masă în timpul programului școlar! La începutul mandatului meu, copiii din 350 de școli primeau o masă la școală. Am crescut succesiv numărul școlilor la 450, apoi, din ianuarie 2024, la peste 1200. Astăzi fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care încă 242 de școli vor intra în Programul Național „Masă Sănătoasă”, numărul total al acestora depășind, astfel, 1400! Se adaugă aproape 600 de școli în care copiii beneficiază de masă caldă prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar.
Am publicat lista olimpiadelor și concursurilor internaționale recunoscute de Ministerul Educației pentru care se pot echivala probele scrise de la examenul național de #Bacalaureat 2024! Elevii care, în una din clasele a IX-a – a XII-a, au obținut premii individuale la concursuri/olimpiade școlare internaționale recunoscute de către Ministerul Educației au posibilitatea de a-și echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obținut premiul.
Echivalarea se face cu nota maximă. Recunoașterea/echivalarea probelor se face de către directorul unității respective, în urma solicitării scrise a candidatului și a prezentării dovezilor privind obținerea premiului. Documentele menționate se depun, în momentul înscrierii, la secretariatul unității de învățământ.
70 de elevi de la Școala Gimnazială Găvojdia din Timiș au avut parte de activități extrașcolare pentru stimularea creativității și a gândirii critice, activități remediale pentru materiile de bază, precum limba și literatura română și matematică și activități de consolidare a colectivului școlar, datorită Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.
Toate aceste eforturi au dus la creșterea implicării în viața academică, reducerea abandonului școlar și creșterea prezenței la Evaluarea Națională. Aceste schimbări au fost posibile datorită eforturilor depuse în lucrul strâns cu elevii pentru identificarea nevoilor lor reale, adaptarea metodelor de predare și elaborarea unor planuri de sprijin personalizate. Ascultarea și prioritizarea nevoilor elevilor sunt fundamentale pentru a le oferi speranța și sprijinul de care au nevoie.”
This post was last modified on mai 2, 2024, 6:13 PM 18:13