Ministrul Sanatatii face o serie de anunturi oficiale de ultim moment, foarte importante pentru milioane de romani, Alexandru Rafila vorbind in mod oficial despre marile investitii cu bani PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii medicale de care depinde Romania atat de mult si care poate aduce beneficii foarte mari pentru foarte multe persoane.
Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos si despre problemele legate de finantarile unor companii farmaceutice pentru unele evenimente ale unei asociatii importante din care face parte, dar si despre masurile prin care trebuie sa li se permita doctorilor din sistemul medical de stat sa lucreze si la privat, fara sa forteze pacientii sa ajunga in acele unitati medicale.
„Dezvoltăm infrastructura medicală în fiecare județ din România prin #PNRR: În județul Alba, 67 cabinete de medicină de familie au primit finanțări în valoare de 78.711 lei fiecare. Investim în sănătate, investim în oameni! Sǎnǎtate pentru oameni! Investim masiv în reabilitarea și modernizarea secțiilor de ATI cu bani din PNRR! Clinica ATI, Compartimentul Politraumǎ, Spitalul Județean de Urgențǎ Timișoara! 6 milioane de euro din PNRR!
Peste 200 de centre comunitare integrate vor fi realizate prin finanțările #PNRR. Câteva din județele în care construim și renovăm Centre Comunitare Integrate: Județul Argeș: 2 milioane de lei investiți. Județul Alba: Peste 7 milioane de lei investiți. Județul Bacău: Peste 8 milioane de lei investiți.Investim în fiecare județ. Investim în sistemul de sănătate public din România. Sănătate pentru oameni!
Ne aflăm într-o perioadă aș zice dificilă. Avem campania electorală, sănătatea este unul dintre subiectele care se discută foarte mult în ultima perioadă. E un bun subiect de campanie, dar noi suntem datori să mergem înainte și să asigurăm funcționalitatea sistemului de sănătate, să asigurăm investițiile în sistemul de sănătate.
Să asigurăm pentru viitorul nu foarte îndepărtat resursa umană care trebuie înlocuită în perioada următoare și să facem o reformă reală a modului în care se fac servicii medicale în România. Un principiu este cel al faptului că un medic poate să lucreze deopotrivă în sectorul public și în cel privat, dar lucrul acesta trebuie făcut cu respectarea programului de lucru.
Al doilea principiu este că pacienții pot să opteze, sigur, între sectorul public și cel privat, dar eu m-am referit explicit la situația în care, de exemplu, un pacient este chemat și investigat la spitalul public, după care este direcționat spre o clinică privată. Dar lucrurile acestea trebuie să se întâmple foarte clar, ori se tratează în sectorul public, ori se tratează în sectorul privat.”
This post was last modified on mai 2, 2024, 6:15 PM 18:15