X

Emmanuel Macron Trage Linia Rosie pentru Trimiterea Trupelor NATO in Ucraina

Emmanuel Macron trage o linie rosie in ceea ce priveste razboiul dintre Ucraina si Rusia, iar asta pentru ca daca trupele ruse vor reusi sa sparga linia frontului si vor incerca sa ocupe Kiev, atunci presedintele francez spune ca NATO ar trebui sa intervina pentru a proteja guvernul ucrainean si tarile membre impotriva unor posibile noi atacuri ale rusilor.

Emmanuel Macron spune ca Romania, Republica Moldova, Polonia, Lituania si celelalte tari din apropierea Rusiei nu vor fi in siguranta daca Vladimir Putin va reusi sa sparga frontul din Ucraina, astfel ca NATO ar trebui sa faca tot ceea ce poate pentru a se asigura ca armata lui Volodimir Zelenski are parte de tot sprijinul de care are nevoie.

“Nu exclud nimic, pentru că ne confruntăm cu cineva care nu exclude nimic. Dacă Rusia a decis să meargă mai departe, va trebui oricum să ne punem această întrebare. Rusia este o putere de destabilizare regională și o amenințare la adresa securității europenilor.

Am un obiectiv strategic clar: Rusia nu poate câștiga în Ucraina. Dacă Rusia câștigă în Ucraina, nu va exista securitate în Europa. Cine poate pretinde că Rusia se va opri acolo? Ce securitate va fi acolo pentru celelalte țări vecine, Moldova, România, Polonia, Lituania și celelalte ?”

This post was last modified on mai 3, 2024, 7:18 PM 19:18

Disqus Comments Loading...