MInistrul Educatiei: IMPORTANT Anunt Oficial privind Elevii Romani, Masuri Legislative pentru Scoli

Ministrul Educatiei face un foarte important anunt oficial privind elevii din Romania, iata si ce masuri legislative pentru scoli au fost confirmate.

MInistrul Educatiei IMPORTANT Anunt Oficial Elevii Romani Masuri Legislative Scoli

Ministrul Educatiei a facut un foarte important anunt oficial privind elevii din Romania, iar asta pentru ca in atentia tuturor romanilor sunt aduse performantele obtinute la Olimpiada Balcanica de Matematica din Bulgaria, Ligia Deca laudandu-i pe tinerii care s-au descurcat exceptional saptamana aceasta.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos ceea ce au reusit tinerii elevi care au participat la aceasta Olimpiada de Matematica, iar separat aduce in atentia noastra inclusiv modul in care se valideaza standardele ocupationale pentru unitatile de invatamant din toata Romania, detaliile complete fiind disponibile mai jos.

“În perioada 27 aprilie – 2 mai 2024 se desfăşoară în Varna, Bulgaria a 41-a Olimpiadă Balcanică de Matematică. Rezultatele obținute de către cei șase elevi din echipa noastră sunt: Vlad Titus Spătaru, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de aur și locul I cu punctajul maxim. David-Andrei Anghel, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de argint.

Andrei Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București, medalie de argint. Pavel Ciurea, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de argint. Aida Mitroi, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de argint. Andrei Vila, Liceul Internațional de Informatică București, medalie de bronz. Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, Decanul Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea din București (Leader).

Insoțită de profesor Ovidiu Şontea de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București (Deputy). La BMO 2024 au participat 22 de echipe din: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Republica Moldova, România şi Serbia (țări membre) precum şi echipe din Algeria, Azerbaidjan, Elveția, Franța, Georgia, Italia, Kazahstan, Kyrgystan, Arabia Saudită, Turkmenistan, Uzbekistan și Marea Britanie (țări invitate).

Întreaga documentație aferentă SO validat, respectiv proiectul de SO, rapoartele rezultate în urma verificărilor sectoriale, avizele instituțiilor de, reglementare, profil, asociațiilor profesionale, după caz, raportul de validare sectorială, formularul prevăzut în anexa nr. 2 la la Ordinul ministrului muncii și solidarității sociale și al ministrului educației nr. 6250/2156/2022 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare, validare, aprobare şi gestionare a standardelor ocupaţionale, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1208 din 16 decembrie 2022, cu modificările și completările ulterioare.

Completat și asumat prin semnătură, documentele doveditoare ale pregătirii şi experienței specialiștilor implicați în procesul de elaborare a SO, este înaintată către ANC, în vederea aprobării SO. SO validat este supus verificării la nivelul structurii de specialitate din cadrul ANC, care întocmește fișele sintetice de analiză, și dacă sunt respectate prevederile prezentei metodologii este propus spre aprobare prin decizia președintele ANC, ulterior obținerii avizului consultativ din partea CNC.”