Nicusor Dan: 3 Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT cu Masuri Importante Implementate in Bucuresti

Nicusor Dan a facut 3 anunturi oficiale de ultim moment cu masuri importante implementate in Bucuresti pentru milioane de oameni, ce spune primarul general.

Nicusor Dan 3 Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Masuri Importante Implementate Bucuresti

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat ieri planurile ambițioase pentru modernizarea infrastructurii urbane a Bucureștiului, cu un accent deosebit pe extinderea și modernizarea rețelei de termoficare. Într-un efort susținut de îmbunătățire a serviciilor publice, municipalitatea va demara lucrările la patru noi șantiere ce vor adăuga un total de 14,8 kilometri la rețeaua de căldură a orașului.

Nicușor Dan afirma ca ceste proiecte sunt finanțate în proporție de 85% de Ministerul Dezvoltării, restul fondurilor venind din bugetul local. “Am atribuit contractele pentru dirigenția de șantier pentru cele patru loturi aferente obiectivului de investiții ‘Modernizare magistrale de termoficare aparținând S.A.C.E.T. București’, un pas crucial în realizarea planurilor noastre de modernizare pe care le-am stabilit la finalul anului trecut”, a declarat Nicușor Dan.

Loturile vizate pentru începerea lucrărilor sunt distribuite strategic pe artere majore ale orașului:

  • 5,92 km pe coridorul Bd. Chișinău, str. Torentului și alte străzi adiacente;
  • 4 km la intersecțiile dintre Bd. Basarabia și Bd. Chișinău, precum și alte zone adiacente până la platforma industrială CET Titan;
  • 0,62 km pe str. Ion Berindei și la intersecția cu str. D-na Ghica;
  • 4,2 km pe str. Theodor Speranția, Calea Călărașilor și Str. Matei Basarab.

Nicușor Dan a menționat și finalizarea lucrărilor de modernizare a semafoarelor pe axa Bd. Camil Ressu – Bd. Theodor Pallady, integrate acum în sistemul de management al traficului (BTMS). În prezent, sistemul include 265 de intersecții, cu planuri de extindere care promit o fluidizare considerabilă a traficului în zonă.

În plus, în zona Piața Presei Libere, au fost instalate lifturi noi în pasajul pietonal, înlocuind vechile instalații vandalizate și nefuncționale. “Investiția a fost necesară pentru a asigura accesibilitatea și siguranța cetățenilor care traversează această zonă intens circulată”, a explicat Nicușor Dan.

Aceste inițiative sunt parte dintr-o strategie mai amplă de revitalizare urbană, demonstrând angajamentul administrației locale de a îmbunătăți infrastructura critică și de a crește calitatea vieții bucureștenilor.