Ministrul Educatiei le vorbeste in mod oficial tuturor elevilor din Romania despre actiunile sale din ultima perioada, iar asta pentru ca Ligia Deca ne aduce acum in atentie vizita la Scoala Profesionala Germana Krondstadt din Brasov, acolo unde a avut ocazia de a intalni elevii care invata in cadrul unitatii de invatamant, dar si ceea ce au realizat ei.
Ministrul Educatiei vorbeste inclusiv despre intalnirea pe care a avut-o la Brasov cu inspectorii scolari din judet si despre demersurile pentru realizarea mai multor unitati de invatamant duale, in final vorbind si despre inteligenta artificiala, plus dorinta autoritatilor de a educa un numar cat mai mare de profesori, pentru a-I forma in domeniul pedagogiei digitale.
“Astăzi am vizitat Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov, cea mai prestigioasă școală în sistem exclusiv dual – nu doar prin tradiție, ci și prin performanța de a face ca majoritatea absolvenților să rămână în companiile care sunt parteneri ai școlii. Baza materială impresionantă și cultura organizațională, parteneriatul solid între profesori și maiștri de practică, colaborarea foarte bună între mediul economic.
Inspectoratul Școlar Județean și autoritățile locale fac din această școală un reper pentru învățământul dual. Și, cel mai important, un loc ce valorifică potențialul fiecărui copil. Am vizitat și noul cămin care, din septembrie 2024, va găzdui peste 300 de elevi care vin din alte județe să învețe aici. Sper să vedem cât mai multe astfel de exemple.
Facem demersuri pentru recredibilizarea rutei duale – finanțăm construcția a 29 de campusuri pentru învățământ dual în toată țara, iar noile legi ale educației prevăd ruta completă de învățământ dual – asta înseamnă că un absolvent de liceu va putea continua studiile în învățământul superior în același sistem. Pentru că fiecare meserie este importantă! P.S. Roboții și piesele de șah din fotografii sunt produse realizate de copii.
#ÎnVizităLaBrașov am avut o întâlnire cu directorii școlilor din județ. Mulțumesc pentru prezența numeroasă, pentru deschidere și pentru discuția onestă. Siguranța în școli și nevoia de a oferi copiilor o educație de calitate, principalele teme ale dialogului de astăzi, sunt, și pentru mine, priorități. Mulțumesc conducerii Colegiului Național Andrei Șaguna pentru primirea călduroasă și pentru bucuria cu care ne-a împărtășit bucăți din viața școlii și reușite ale acestei comunități pentru care cheia este parteneriatul autentic școală-familie.
Vom forma 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale. E vorba de o intenție pe care România a pus-o în PNRR, ceea ce înseamnă cu trei ani în urmă, când Inteligența Artificială a explodat la limita acestui termen. Există o mare ambiție a ministerului, ca prin acest program de finanțare, universitățile și furnizorii de formare.”
This post was last modified on mai 12, 2024, 1:00 PM 13:00