Ministrul Educatiei: Hotararea Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Sute de Mii de Elevi din Toata Romania

Ministrul Educatiei dezvaluie o hotarare oficiala de ultim moment pentru sute de mii de elevi din toata Romania, iata ce a anuntat Ligia Deca.

Ministrul Educatiei Hotararea Oficiala ULTIM MOMENT Sute Mii Elevi Toata Romania

Ministrul Educatiei face un extrem de important anunt astazi pentru sute de mii de elevi din intreaga tara, iar asta deoarece Ligia Deca aduce in atentia lor, dar si a parintilor, ceea ce ar trebui sa stie in legatura cu evaluarea competentelor la final de clasa a II-a si a IV-a, acestea fiind programate pentru a incepe in cursul zilei de maine in toata tara.

Ministrul Educatiei a publicat inclusiv calendarul acestor probe, astfel incat toata lumea sa stie exact ce se intampla si in ce moment, separat de asta, Ligia Deca vorbind inclusiv despre o vizita importanta pe care a facut-o la Suceava, acolo unde s-a intalnit cu studenti si reprezentanti ai comunitatii locale, cu mai multe detalii oferite mai jos.

“Mâine începe evaluarea competențelor la finalul clasei a II-a, în cadrul Evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024. Peste 500.000 de elevi sunt așteptați să participe la aceste evaluări. Succes tuturor! Mai jos, regăsiți calendarul probelor. Important: rezultatele obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Vor fi comunicate elevilor și părinților și valorificate la nivelul școlii prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, pentru îmbunătățirea competențelor, acolo unde este cazul. Mi-am reamintit de perioada studenției astăzi, odată cu participarea la evenimentul „Student pentru o zi”, organizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Peste 400 de elevi și profesori, entuziasm, curiozitate, descoperire. Pentru elevi, o experiență care poate fi începutul unui drum. I-am întâlnit, apoi, pe studenții din echipele participante la Campionatul Național Universitar de Handbal masculin ce a avut loc zilele acestea la Suceava. Felicitări tuturor pentru muncă și pasiunea pentru sport!

Succes echipei USV, câștigătoarea competiției, la Campionatul Universitar European 2024! Mulțumesc, domnule rector Mihai Dimian, pentru că am fost astăzi în mijlocul unei comunități atât de frumoase! Mi-am început ziua la Festivalul Internațional Zilele Teatrului „Matei Vișniec”, chiar în prezența poetului și dramaturgului Matei Visniec, în teatrul care-i poartă numele.

Astăzi a avut loc deschiderea celei de-a 8-a ediții a festivalului. Este tare important că spectacolele se adresează tuturor vârstelor și sper ca de ele să se bucure și cât mai mulți copii – educația prin artă înseamnă nu doar să formăm de timpuriu gustul pentru cultură, ci și să le oferim copiilor instrumente să-și dezvolte creativitatea, gândirea critică și să aibă o înțelegere mai bună a realității. Sunt recunoscătoare că am putut fi astăzi alături de Matei Visniec, un reper în promovarea culturii, și de Ion Lungu, primarul Sucevei, cel care a înființat Teatrul Matei Visniec Suceava!””