X

Germania: Informarile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Berlinului, Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen Impactata

Germania transmite anunturi oficiale de ultim moment, cu care Berlinul creste sperantele finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, pe de o parte, iar pe de alta arata ca inca este nevoie de masuri prin care Spatiul Schengen sa fie mai bine protejat, deoarece controalele fizice la granite au efectul dorit de catre toata lumea, asa cum se astepta.

Germania inregistreaza mult mai putine intrari ilegale si cereri de azil, dupa ce a readus vamesii in granitele cu toate tarile cu care se invecineaza, anuland practic ideea de Spatiu Schengen, dar rezultatele sunt de necontestat, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ar putea fi ajutata de acest lucru, chiar daca ideea sistemului este distrusa.

Germania arata si ea ca Austria nu a mintit atunci cand a spus ca reintroducerea de controale la granitele sale terestre este un succes si reduce migratia ilegala + cererile de azil, dar daca finalizarea aderarii Romaniei la Schengen va fi ajutata, intr-un final, de ceea ce se intampla acum, sau nu, ramane sa vedem in cursul urmatoarelor luni.

„Controalele la frontierele germane au un efect: numărul cererilor de azil și contrabandă a scăzut semnificativ. Deci migrația poate fi încă controlată. Desigur, câteva puncte de trecere a frontierei patrulate nu duc singure la o soluție și la pacificarea problemei migrației. Oamenii vor continua să plece din cauza persecuției și nevoii.

Iar de mult s-a format o industrie de contrabandă foarte eficientă, care acum își ajustează rutele, îndreptându-se către puncte de frontieră mai puțin proeminente sau variind țările de destinație din Europa. În cazul în care nu există dreptul legal de azil, sunt necesare acorduri cu țările UE vecine, proceduri rapide și uniforme și expulzări consecvente.”

This post was last modified on mai 13, 2024, 7:21 PM 19:21

Disqus Comments Loading...