X

Ministerul Apararii: 3 Anunturi Oficiale cu Actiunile de ULTIM MOMENT pentru Romania si Soldatii Armatei

Ministerul Apararii aduce in imediata noastra atentie 3 anunturi oficiale foarte importante, despre care trebuie sa stie toti romanii, primul dintre ele aducand in atentie un exercitiu de tip EOD, numit Wind Spring 24, specialistii militari executand exercitii de instructie privind dispozitivele explozive improvizate, si nu numai, cu detalii disponibile oficial mai jos.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre o competitie importanta la care au participat militarii Brigazii 61 “Vanatori de Munte”, dar si despre dotarea avioanelor F-16 ale Romaniei cu rachete AIM-9X Sidewinder – Block II, de ultima generatie, multumita parteneriatului strategic pe care Romania il are cu SUA acum.

“𝐈𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̗𝐢𝐞 𝐄𝐎𝐃 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐖𝐈𝐍𝐃 𝐒𝐏𝐑𝐈𝐍𝐆 𝟐𝟒! Specialiștii din cadrul Grupului 3 EOD execută instrucție prin practicare în cadrul exercițiului Wind Spring 24. Accentul a fost pus pe menținerea deprinderilor practice privind procedurile de acces în clădiri pe cale pirotehnică, identificarea, neutralizarea cu ajutorul disruptorului a dispozitivelor explozive improvizate descoperite în încăpere, precum și rezolvarea incidentelor cu muniții convenționale.

Deoarece în această profesie toate activitățile se execută cu materiale explozive și muniții reale, chiar și pe timp de pace, pregătirea continuă și experiența EOD-istilor bistrițeni sunt factorii care fac diferența între viață și moarte. “Best Squad Competition” Echipa Brigăzii 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu” a participat, în perioada 9-10 mai, la concursul “Best Squad Competition”, desfășurată în Slovenia.

Competiția, la care au luat parte militari din Slovenia, Croația, Statele Unite ale Americii, România, Slovacia, Macedonia și Ungaria, a constat în parcurgerea unui număr de 14 probe, organizate de-a lungul a două trasee cu lungimea totală de 40 de kilometri. Organizarea unor astfel de activități are ca scop consolidarea coeziunii de grup, dinamica competiției și înlănțuirea probelor, făcând să solicite militarii atât fizic, cât și psihic, la un nivel de intensitate foarte ridicat.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a salutat anunțul recent prin care Statele Unite ale Americii aprobă vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România, evaluate la aproximativ 70 de milioane de dolari americani. Achiziția va asigura înzestrarea aeronavelor multirol F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române cu cea mai avansată versiune a rachetei AIM-9X Sidewinder – Block II.

Ccare este operată, în prezent, de armata americană. „Accesul Forțelor Aeriene Române la capabilități aer-aer de ultimă generație contribuie semnificativ la creșterea siguranței spațiului aerian național și aliat și asigură un înalt grad de interoperabilitate cu structurile similare ale Armatei SUA”, a declarat Angel Tîlvăr.”

This post was last modified on mai 13, 2024, 6:23 PM 18:23

Disqus Comments Loading...